Discuție:Graiul muntenesc

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 14 ani de RaduFlorian în subiectul (Fără titlu)
Articolul Graiul muntenesc este un subiect de care se ocupă Proiectul Lingvistică, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre lingvistică teoretică și aplicată, fonetică, etimologie, gramatică și limbile vorbite în lume Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
CiotAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Ciot pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

(adus de la Discuție:Graiul muntean)[modificare sursă]

Stă la baza Limbii Române - standard si exemplară. Limba româna actuală s-a format, la fel ca Romania, dar si limba franceza, in jurul Parisului. Acesta este un fapt incontestabil care este atestat prin documente care este depuse la la academia tarii rumunesti.

Dacă țineți așa mult la limba română cultă atunci vă rog s-o folosiți fără obscenități. Dacă nu țineți deloc la ea atunci puteți pleca liniștit de la Wikipedia noastră.
În altă ordine de idei, veniți cu bibliografie privind formarea limbii române la Paris și vom putea consemna acest fapt deosebit în articol. — AdiJapan  7 ianuarie 2007 08:00 (EET)Răspunde

(Fără titlu)[modificare sursă]

Cine a propus spre ștergere pagina "Graiul muntenesc" a omis să spună motivele. Cred că moralmente ar fi bine să existe justificări obiective în acest sens și acestea să fie publicate/vizibile. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 86.127.112.28 (discuție • contribuții).

De ce nu se spune in articol ca graiul muntenesc NU cuprinde toata Muntenia? Eu am rude la Rm Sarat, in judetul Buzau, si pot spune cu certitudine ca pronuntia multor cuvinte este MOLDOVENEASCA (de exemplu tine- tini, bine-bini etc) RaduFlorian (discuție) 9 august 2009 16:23 (EEST)Răspunde