Discuție:Gheorghe Alexianu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Flag map of Romania.svgArticolul Gheorghe Alexianu este un subiect de care se ocupă Proiectul România, o inițiativă de a îmbunătăți calitatea și acoperirea articolelor Wikipedia legate de România Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.


Genocid[modificare sursă]

Am remarcat că există și o categorie "Genocid" pe Wikipedia. Propun ca Masacrul de la Odessa să aibă două articole: 1. Masacrul de la Odessa 1: atentatul evreilor asupra românilor; 2. Masacrul de la Odessa 2: represaliile românilor asupra evreilor. Ambele articole trebuie introduse în categoria "Genocid". Sau numai moartea evreilor e păcat și crimă? --Iorest (discuție) 9 ianuarie 2012 21:51 (EET)

Ar fi trebuit să fie și o categorie „Gogorițe” și una de calomnii scandaloase. Aveți surse notabile la afirmația despre „atentatul evreilor asupra românilor”? Cunoașteți, ați citit undeva, a existat un astfel de caz?
Nu numai moartea evreilor e păcat și crimă, ci și calomnierea victimelor după ce au fost martirizate.--Alex F. (discuție) 10 ianuarie 2012 01:27 (EET)
Vă rog să nu vă mai victimizați atât. Am citit ceva de genu': la Odessa evreii, activiști bolșevici, au aruncat în aer comandamentul Armatei Române. În vreme de război cum doreați să funcționeze legea marțială? Dacă ar fi fost genocid, nu mai rămânea picior de evreu la noi în țară. Dar nu a fost așa, căci românul nu e rasist, nu e xenofob. Dovadă relațiile interetnice de-a lungul istoriei. Dovadă că acolo unde a fost un asemenea curent, nu s-a stins nici acum (vezi grupurile nazi din Germania actuală). Nu mai exagerați constant, căci exagerările nasc realități extreme. --Iorest (discuție) 11 ianuarie 2012 16:56 (EET)