Discuție:Domnești, Argeș

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Domnești, Argeș este un subiect de care se ocupă Proiectul Localitățile din România, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre localitățile din România Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de calitate.
MedieAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa medie pe scala de importanță.

Surse pt poluarea cu plumb:

Cititi de asememni comentariile persoanelor la aceste articole.


Daca este posibil mergeti si faceti niste poze unde poluarea se vede clar. De asemeni rezultatele masuratorilor facute de oficialitati ar trebui facute publice.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 134.102.40.14 (discuție • contribuții).

Vă rog, introduceți datele de care dispuneți, împreună cu sursele, în articol. Mesajul de mai jos e vechi de mai bine de doi ani, nu cred că persoana respectivă mai e pe aici să urmărească discuția. —Andreidiscuție 20 noiembrie 2009 14:38 (EET)[răspunde]

Consideram eronate datele de mai sus,fără suport real,deoarece dupa toate măsurătorile efectuate atât de ICIM București cît și de către ARPM,toate noxele emise sunt în limita admisibilității,producătorii de teracotă ocupă circa 70% din populația ocupată,fiind o sursă importantă de venituri atât pentru populație cât și pentru bugetul local și cel de stat.Toate afirmațiile cu privire la îmbolnăvirile de cancer sunt gratuite și fără suport real.Sunt muncitori teracotiști care lucrează de 30-40 ani și nu suferă de nici o boală și alții care lucrează toată familia,această îndeletnicire fiind singura aducătoare de venituri. Sursele despre care specifică cel de mai sus sub imperiul anonimatului,privind faptul că în comuna Domnești ar fi o Copșa Mică 2,de fapt sunt niște surse fictive,nereale,nefăcînd altceva decât să arunce o imagine proastă,despre Domnești-ul Muscelului,o localitate frumoasă pe care vă invităm să o vizitați.

Replica noastră[modificare sursă]

În prezent,în mod real există o mică industrie,mulți producători de teracotă,câteva poverni și câțiva agenți economici în domeniul industrializării lemnului.De reținut este faptul că zona nu este poluată așa cum spun cei de mai sus,absolut gratuit,deoarece activitatea a fost și este monitorizată de Agenția de protecție a mediului,din 2 în 2 luni,verificată cu laboratoarele mobile,iar metalele grele ca poluanți ,respectiv plumb 620% probabil că sunt în capul unora,de la prea mult exces de zel sau din invidie.Cazuri de cancer poate au existat ca în orice comunitate dar acest lucru nu este datorat acestei activități.Fauna o fi dispărut probabil din cauza braconajului,iar râul Doamnei poate fi poluat din foarte multe activități.Nu cunoaștem alte surse de informare decât cele oficiale și legale și care nu specifică faptul călocalitatea Domnești ar fi o zonă poluată.

26 Martie 2008 - În fiecare an, de Buna Vestire, în localitatea argeșeană Domnești se organizează cel mai mare târg din județ. Vedeta este pastrama de oaie. [1]