Discuție:Districtul Westerwald

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Districtul Westerwald este un subiect de care se ocupă Proiectul Germania, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre Germania Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
CiotAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Ciot pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

Listă de districte[modificare sursă]


Cf. acestui document de mai sus, aflat pe o treaptă de oficialitate maximă (europeană) și o calitate a traducerii deosebit de înaltă:
  • Pt. termenul german Kreis în românește se folosește termenul „district”
  • Districtul din acest articol se numește, pe rom., Westerwald, nu Westerwaldkreis.
  • De aceea înlocuirea titlului acestui articol (în prezent D. Westerwald) cu D. Westerwaldkreis, sugerată de un editor, ar fi un nonsens.
SALVE! --NeaNita (discuție) 19 iulie 2012 10:17 (EEST)[răspunde]
Dacă sursa indicată schimbă denumirile în text ("distructul Westerwald" <-> "districtul Rhein-Sieg-Kreis" și dacă același sursă treaduce "Märkischer Kreis" (masculin!) cu "districtul Märkische" (feminin!!!), atunci asta ne arată că autorii nu prea știu ce au făcut acolo sau vi se pare o traducere bună??? Nu știam că cuvântul "district" este feminin în limba română! În plus, cine sunt traducătorii și ce surse au folosit ei??? Nu se zice nimic despre asta. Și o traducere inconsecventă despre o lege despre pesta porcină nu mi se pare o sursă de încredere pentru denumirea districtelor germane. -- Slyther (discuție) 18 iulie 2012 13:08 (EEST)[răspunde]

Eur-Lex[modificare sursă]

Aici, Eur-Lex folosește în alt lege numele oficiale (!!!!) ale districtelor: Eur-Lex. În plus nu folosește cuvântul "district" opentru "Kreis", ci "circumscripție"!!! Acum ce mai ziceți???? Care este legea mai relevantă? Nu există nume române oficiale pentru districtele germane! -- Slyther (discuție) 18 iulie 2012 13:47(EEST)