Discuție:Dinastia Iulio-Claudiană

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Dinastia Iulio-Claudiană este un subiect de care se ocupă Proiectul Istorie, o inițiativă de a construi o listă cuprinzătoare și detaliată cu informații despre istorie Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
CiotAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Ciot pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

Dinastia Iulia-Claudia se referă la primii patru împărați ai Imperiului roman care i-au urmat lui Augustus : Tiberius, Caligula (cunoscut și ca Gaius), Claudius și Nero, sau la familia de care au aparținut. Aceștia au condus Imperiul roman de la moartea lui Augustus până în anul 68, când Nero s-a sinucis.

Nici unul dintre acești împărați nu a fost urmat la tron de fiii lor, doar unul dintre ei a avut un fiu legitim care i-a supraviețuit. Scriitorii istorici antici, în principal Suetoniu și Tacit, au scris despre acești împărați din punctul de vedere al aristocrației senatoriale romane, reprezentându-i, în general, negativ, cunoscută fiind preferința acestora pentru Republica romană. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Kristyna.kriss (discuție • contribuții).