Discuție:Dej

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Bucharest-Calea-Victoriei-Aerial-View.jpgArticolul Dej este un subiect de care se ocupă Proiectul Orașele României, proiectul care se ocupă cu întreținerea și dezvoltarea articolelor despre orașele din România Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
ÎnceputAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Început pe scala de calitate.
MedieAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa medie pe scala de importanță.

Stock post message.svg De făcut pentru articolul Dej: modifică  · istoric  · înnoiește


Câteva lucruri pe care le puteți face:

Economia[modificare sursă]

Dejul dupa anul 1945 a cunoscut o puternica dezvoltare economica.aici s-au construit mai multe intreprinderi industriale din domeniul prelucrarii lemnului.industria mobilei,productia de ciment si materiale refractare,prelucrarea legumelor si a fructelor,industrie chimica,etc... de asemenea Dejul este un important nod de cale ferata,nod rutier si strategic. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 86.104.137.17 (discuție • contribuții). 7 ianuarie 2006 23:21‎

Text adus din articol[modificare sursă]

Municipiul Dej este situat in nord-estul judetului, la confluenta Somesului Mic cu Somesul Mare si la incrucisarea unor importante cai de comunicatie feroviare si rutiere prin care se leaga de Cluj-Napoca, Baia Mare, Satu Mare,Deda,Bistrita,Vatra Dornei. Dintre principalele ramuri ale activitatii industriale mentionam: productia de celuloza si hartie, mobila, materiale refractare, conserve de legume, fructe si carne,de sucuri concentrate si racoritoare. ɣDe retinut Biserica Reformata-constructie gotica din secolul al XV-lea, casele memoriale Dr. Teodor Mihaly si Dr. Alexandru Vaida Voievod, Baile Ocna Dej, indicate in tratarea bolilor aparatului locomotor, asteniei, debilitatii si rahitismului.