Discuție:Dej

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 3 ani de Whitepixels în subiectul Probleme
Articolul Dej este un subiect de care se ocupă Proiectul Orașele României, proiectul care se ocupă cu întreținerea și dezvoltarea articolelor despre orașele din România Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
ÎnceputAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Început pe scala de calitate.
MedieAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa medie pe scala de importanță.


Dejul dupa anul 1945 a cunoscut o puternica dezvoltare economica.aici s-au construit mai multe intreprinderi industriale din domeniul prelucrarii lemnului.industria mobilei,productia de ciment si materiale refractare,prelucrarea legumelor si a fructelor,industrie chimica,etc... de asemenea Dejul este un important nod de cale ferata,nod rutier si strategic. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 86.104.137.17 (discuție • contribuții). 7 ianuarie 2006 23:21‎

Text adus din articol[modificare sursă]

Municipiul Dej este situat in nord-estul judetului, la confluenta Somesului Mic cu Somesul Mare si la incrucisarea unor importante cai de comunicatie feroviare si rutiere prin care se leaga de Cluj-Napoca, Baia Mare, Satu Mare,Deda,Bistrita,Vatra Dornei. Dintre principalele ramuri ale activitatii industriale mentionam: productia de celuloza si hartie, mobila, materiale refractare, conserve de legume, fructe si carne,de sucuri concentrate si racoritoare. ɣDe retinut Biserica Reformata-constructie gotica din secolul al XV-lea, casele memoriale Dr. Teodor Mihaly si Dr. Alexandru Vaida Voievod, Baile Ocna Dej, indicate in tratarea bolilor aparatului locomotor, asteniei, debilitatii si rahitismului.

Probleme[modificare sursă]

  • Stema este incorecta, pare a fi un hibrid intre stema comunista si cea actuala, poate e ceva folosit prin 1990. Pe stema actuala (vedeti pagina primariei sau aici) nu apare tricolorul in centru. Domnul @Roamata: va rog sa verificati.
  • Istoricul pare fi copiat de undeva (vedeti taierea liniilor in sursa, caractere invalide, text stil anii 80), ar trebui putin reformulat.

Numai bine, Whitepixels (discuție) 19 octombrie 2020 09:40 (EEST)Răspunde