Discuție:Constantin Argetoianu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Mausoleul Eroilor (1916 - 1919) - detaliu pictural al cupolei.JPGArticolul Constantin Argetoianu este un subiect de care se ocupă Proiectul România în Primul Război Mondial, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre participarea României la Primul Război Mondial Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de calitate.
5Acest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa 5 pe scala de importanță.

Argentoianu[modificare sursă]

Discuție mutată de la Discuție Utilizator:Sîmbotin

Nu am fost foarte sigur dacă să creez cele două pagini cu numele greșit, dar fapt este că e o greșeală foarte răspândită. Chiar și Titu Maioresuc + dosarul de Securitate și Memorialul Durerii i-au pocit numele. Așa că mi se pare util să existe o pagină care să redirecționeze spre numele Argetoianu. --Hype supper (discuție) 2 ianuarie 2013 08:43 (EET)

Credeți? Ar fi util să se creeze articole cu numele unei greșeli de tipar sau de exprimare? --Cezarika1 2 ianuarie 2013 08:47 (EET)
Pe Wikipedia.ro nu există (încă) această greșeală. Nu apare niciun link spre Argentoianu. --Bătrânul (discuție) 2 ianuarie 2013 08:53 (EET)
Greșala provine de la faptul că oamenii cred că numele ar proveni de la Argint (eu unul am auzit și pronunția Argintoianu), dar de fapt provine de la Argetoaia, Dolj, localitatea unde familia avea moșii. --Cezarika1 2 ianuarie 2013 08:59 (EET)
@Cezarika Exact. @Sîmbotin Nu există pentru că am corectat eu adineauri două. Dar nici nu intenționam să o perpetuez pe Wikipedia, ci intenția era să fie redirecționate căutările greșite spre varianta corectă. Fapt este că avem toți vorbitorii tendința să adăugăm acel „n” ca în cuvântul „argint”, are și un nume fenomenul lingvistic care explică asta (nu mă puneți să-l caut). --Hype supper (discuție) 2 ianuarie 2013 09:00 (EET)
Ar mai fi asta, care e la fel de greșit ca Argentoianu. --Hype supper (discuție) 2 ianuarie 2013 10:04 (EET)
  • Ar fi o pagină absurdă, eu nu fac greșeala, am învățat de Argetoianu și nu adaug nici un "n"; dacă unii n-au auzit de un nume, și-l pronunnță greșit nu creem o nouă pagină pentru asta la ro.Wiki, ideea e bizară! BAICAN XXX (discuție) 2 ianuarie 2013 16:11 (EET)