Discuție:Comuna Călinești, Argeș

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Comuna Călinești, Argeș este un subiect de care se ocupă Proiectul Localitățile din România, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre localitățile din România Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
CAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa C pe scala de calitate.
MareAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa mare pe scala de importanță.

Satul de reședință[modificare sursă]

Un anonim raportează că satul de reședință ar fi Călinești, nu Vrănești, cum e în SIRUTA. Pe hartă, primăria e aici, în zona dintre cele două sate și bineînțeles că nu există semne de separare. Pe Google Maps zona e în Călinești, pe OSM nu este, dar nici nu e clar în Vrănești. În legea 2/1968, primul sat apare Vrănești, dar nu știu dacă asta e suficient pentru a fi considerat reședință, mai ales că nu e marcat în niciun fel prin font.--Strainu (دسستي‎20 decembrie 2017 02:14 (EET)[răspunde]

Sat resedinta .[modificare sursă]

Buna ziua Intrebarea : Cum se poate ca o comuna sa nu aiba resedință în satul cu același nume ? In satul Călinești exista Căminul Cultural , spitalul si primaria , toate pe vatra satului și cu același nume , CĂLINEȘTI . Intre satul Călinești și satul Vrănesti sexistă catunul Coasta lui Paul . Ase vedea mai multe exemple .. comunele Priboieni , Leordeni , Bogați ...Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Ion Bica (discuție • contribuții).

@Ion Bica: Se poate ca satul de reședință să fie diferit de comună, nu e nemaivăzut. Vedeți de exemplu Comuna Cuza Vodă, Călărași sau Comuna Beleți-Negrești, Argeș. Am scris mai sus că în cazul de față așa pare să fie de când a fost dată legea 2/1968, iar pe hărți nu e clar. E posibil să fie o greșeală, dacă aveți documente sau alte surse puteți să le puneți aici înainte de a mai edita articolul.
Coasta lui Paul nu mai e considerat sat din punct de vedere legal, a fost probabil inclus în unul din celelalte sate.--Strainu (دسستي‎21 decembrie 2017 17:12 (EET)[răspunde]