Discuție:Verpa bohemica (burete)

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Discuție:Ciuciulete de plop)
Articolul Verpa bohemica (burete) este un subiect de care se ocupă Proiectul Fungi, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre fungi Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
ABAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa AB pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

Articole bune Verpa bohemica (burete) a fost introdus în lista articolelor bune la categoria Biologie și medicină, având în vedere criteriile aferente articolelor bune. Dacă puteți, sunteți invitat să participați la îmbunătățirea acestuia, iar dacă considerați că nu mai îndeplinește criteriile, puteți propune articolul spre reevaluare.

Evaluat: 21 noiembrie 2016. (Versiunea evaluată).

Acest articol a ocupat locul al II-lea la secțiunea științe, în cadrul ediției din martie 2013 a concursului de scriere.

Toxicitate[modificare sursă]

Sursele la care se referă articolul în acest sector (tradus și preluat cu ref din Wiki engleză) sunt vechi precum nu mai actuale. Sindromul posibil la persoane sensibile sau după un consum exagerat este Sindromul Morchella (neurologic, parțial gastrointestinal) în nici un caz Sindromul Giromitrian. De asemenea, ingerarea de mari cantități de Morchella esculenta și altelor specii de zbârciogi pot provoca tulburări destul de serioase la oameni sensibili. N-avem să pierdem din ochi și faptul, că o confuzie de Verpa bohemica cu Gyromitra esculenta este cam ușoară.

Înainte de a corecta în acest domeniu (atunci cu referințe), ași dorii o discuție (vă rog, în răstimp de 2 săptămâni). Cu bine. --Sacha47 (discuție) 8 iulie 2016 17:50 (EET) Discuție:Verpa bohemica (burete)/AB1[răspunde]