Discuție:Ciocnirile de la Hădăreni

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

România a ratificat Convenția Europeană a Drepturilor Omului la data de 20 iunie 1994. Aceasta a deschis calea petițiilor individuale în fața CEDO din partea persoanelor fizice și juridice române.

Protecția datelor cu caracter personal reprezintă un domeniu nou pentru spațiul legislativ din România. Conținutul său privește, într-o formă generică, dreptul persoanei fizice de a-i fi apărate acele caracteristici care conduc la identificarea sa și obligația corelativă a statului de a adopta măsuri adecvate pentru a asigura o protecție eficientă.

În acest scop, a luat ființă și în România, o autoritate centrală abilitată cu astfel de atribuții de control, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Recent înființată, prin Legea nr. 102/2005, Autoritatea își exercită competența stabilită în principal de Legea nr. 677/2001, în condiții de independență față de orice autoritate publică sau entitate de drept privat.

Prin Legea nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date a fost transpus acquis-ul reprezentat de Directiva 95/46/EC, care reglementează cadrul juridic general al protecției datelor personale la nivelul Uniunii Europene. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 91.34.200.194 (discuție • contribuții).