Discuție:Centrul istoric (cartier în Constanța)

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Centrul istoric (cartier în Constanța) este un subiect de care se ocupă Proiectul România, o inițiativă de a îmbunătăți calitatea și acoperirea articolelor Wikipedia legate de România Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
CiotAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Ciot pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

PROPUNERE: cartierul să se numească „Orașul Vechi”, cum de altfel toate orașele cu istorie au în componență. 2a02:c7f:6019:d200:6c9e:ab2f:ca70:f46b (discuție)‎ 14 decembrie 2016 09:37‎ ‎(EEST)

Ce înțelegeți prin Centrul Vechi?
  1. Înțelegeți Peninsula, cu Piața Independenței - actuala Piață Ovidiu? Dacă da, atunci Centrul Vechi și Peninsula sunt unul și același cartier și nu ar trebui să existe două articole despre același cartier.
  2. Sau înțelegeți Centrul cu Piața Unirii, Piața Griviței și zonele înconjurătoare? Dacă da, atunci Centrul Vechi și Centrul sunt, de asemenea, unul și același cartier și, iarăși, nu ar trebui să existe două articole despre același cartier.

Ca persoană ce am copilărit în Centru, iar, acum, locuiesc în Peninsulă, vă pot spune că nimeni de aici nu a folosit vreodată denumirea Centrul Vechi, nici pentru Peninsulă, nici pentru Centru. Este adevărat că Pensinsula este denumită și zona veche a orașului; de asemenea, este adevărat și faptul că în Peninsulă s-a aflat centrul vechi al orașului (Piața Independenței, redenumită Ovidiu); însă, niciodată nu am auzit spunându-i-se PeninsuleiCentrul Vechi”. Eu cred că acest Centru Vechi trebuie șters sau, în cel mai bun caz, trebuie unit cu Peninsula. --Fcserban (discuție) 1 aprilie 2012 11:06 (EEST)[răspunde]

Fuzionat "Peninsulă (cartier în Constanța)" cu "Centrul vechi" (cartier în Constanța, ciot) și redenumit „Centrul istoric (cartier în Constanța)” după sugestiile din PDD ale ambelor articole. --Julieta39 (discuție) 19 mai 2018 16:45 (EEST)[răspunde]