Discuție:Carol al II-lea al României

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search


Logo CEE Spring
Acesta este unul din articolele despre istoria din România înaintate la listele de articole pe țări în cadrul concursului Wikimedia CEE Spring 2016.

Incoronare[modificare sursă]

Carol II nu a fost "încoronat" niciodată. Ultima ceremonie de încoronare a fost cea a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria.

Conform caror surse afirmi ca a avut un fiu cu Maria Martini? Elena Lupescu nu putea deveni printesa de Hohenzollern fiindca nici macar Carol nu purta o asemenea titulatura.(vezi discutia de pe pag Casei de Hohenzollern).--Ditae 13 decembrie 2005 19:33 (EET)
Carol a fost incoronat, chiar daca asta s-a facut ilegal. Si a fost acceptat de majoritatea oamenilor politici ai vremii, si de populatie. Maniu a manevrat prin culise si a facut o ilegalitate crasa, dar asta nu inseamna ca nu a existat o incoronare.Dpotop 13 decembrie 2005 20:47 (EET)
"Încoronarea" este o ceremonie. Nu este sinonimă cu preluarea tronului. Carol II a fost rege, dar nu a fost încoronat, pentru că nu s-a organizat niciodată o astfel de ceremoniePyretus (discuție) 16 ianuarie 2009 00:38 (EET)

Legătură moartă[modificare sursă]

În timpul mai multor rulări automate ale robotului următoarea legătură externă a fost găsită indisponibilă. Verificați dacă legătura este într-adevăr indisponibilă și reparați sau înlăturați legătura, după caz!

--MihaitzaBot 24 ianuarie 2007 22:10 (EET)

Modificare[modificare sursă]

In caseta din dreapta trebuie modificat, la "predecesor", in loc de regele Ferdinand I, Mihai I. Carol II si-a detronat fiul si tot fiul - Mihai I - ii succede la 6 septembrie 1940. Florin

Un fișier de la Commons folosite pe această pagină a fost propus pentru ștergere[modificare sursă]

Următorul fișier de la Wikimedia Commons folosite pe această pagină a fost propus pentru ștergere:

Participați la discuția de ștergere din pagina propunerii. —Community Tech bot (discuție) 9 iulie 2019 00:06 (EEST)