Discuție:Baronul Haussmann

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Iuliu Maniu avea la moartea baronului Haussmann frumoasa vârstă de 18 ani. Aşadar mi se pare cam nepotrivită menţiunea din finalul articolului despre baronul Haussmann, cum că ar fi proiectat "strada Iuliu Maniu din Cluj-Napoca". Puţin ciudat, nu? Alt exemplu pitoresc este oferit de actuala stradă Kogălniceanu din Cluj, stradă veche de 700 de ani (denumită în evul mediu "Platea Luporum", "Uliţa Lupilor", în germ. "Wolfsgasse" şi în maghiară "Farkasutca"), pe care administraţia românească a rebotezat-o după 1918 de urgenţă în "strada Mihail Kogălniceanu". --Mihai Andrei 23 octombrie 2005 15:07 (UTC)

Mihai Andrei, mai citeşte o dată ultima frază, şi observă că nu spune că Baronul Haussmann ar fi proiectat strada Iuliu Maniu. În schimb din acea frază se înţelege că strada este construită după moda haussmanniană. --Danutz
Îmi permit observaţia că după moda haussmanniană a fost construită strada Bisericii Romano-Catolice (Szentegyház-utca) din Cluj, rebotezată ulterior în "6 Martie", respectiv "Iuliu Maniu". Ar fi păcat să avem memoria atât de scurtă încât să uităm numele străzilor propriului oraş. Sau poate cineva chiar şi-a închipuit că "strada Iuliu Maniu din Cluj-Napoca" a fost construită după moda haussmanniană?! --Mihai Andrei 24 octombrie 2005 08:36 (UTC)