Discuție:Bătălia de la Capul Esperance

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Bătălia de la Capul Esperance este un subiect de care se ocupă Proiectul Istorie militară, spațiul de organizare și coordonare pentru dezvoltarea articolelor despre bătălii, războaie, conducători de armate și armate participante la lupte Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
ÎnceputAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Început pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

Titlul articolului[modificare sursă]

Titlul actual al articolului (Bătălia de la Capul Bunei Speranțe) poate induce cititorul în eroare: Capul Bunei Speranțe se află în sudul Africii, pe coasta Oceanului Atlantic, la mii de kilometri distanță de insulele Savo și Guadalcanal din Oceanul Pacific, unde a avut loc bătălia.
Articolele similare de la Wikipedia în alte limbi se referă la Battle of Cape Esperance, Schlacht von Cape Esperance, Bataille du cap Espérance, Battaglia di Capo Speranza etc., localizarea fiind la Cape Esperance, cel mai nordic punct al insulei Guadalcanal.

Din aceste motive, propun redenumirea articolului în Bătălia de la Cape Esperance, sau, dacă pe hărțile românești există o astfel de traducere, Bătălia de la Capul Speranța. --Bătrânul (discuție) 22 octombrie 2018 08:31 (EEST)[răspunde]

Vă mulțumesc foarte mult pentru observație. Așa știam și eu, mi-a trecut prin cap, dar am uitat să verific. Foarte bună observația. Vă mulțumesc încă odată. Caut prin cărțile mele de acasă, poate găsesc ceva.

Florin Vasiliu în cartea sa ”De la Pearl Harbour la Hiroshima”, Editura Dacia, Cluj-Napoca, 1986, descriind această luptă navală, pe pagina 272 îl denumește Capul Esperance.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Kerouac (discuție • contribuții).