Discuție:Asociația Europeană a Societăților de Celiachie

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 17 ani de Karin1992 în subiectul Din viziunea autoarei

Caracterul enciclopedic[modificare sursă]

Orioane a operat o ştergere rapidă a acestui articol, cu motivaţia „neenciclopedic”. Cum nu este vorba de un test sau de un act de vandalism, ci de un articol cu cap şi coadă, am recuperat articolul şi propun ca înainte de ştergere să purtăm o discuţie despre caracterul său enciclopedic sau ne-.

Se pare că această asociaţie chiar există, dă aproape 10000 de rezultate pe Google (peste 700 dacă se asociază cu termenul coeliac), are sit oficial, are filială în România, iar lipsa de notorietate în publicul larg se datorează probabil numai numărului redus de bolnavi de celiachie.

Deci dacă există motive serioasă pentru a şterge articolul vă invit să le expuneţi. — AdiJapan  22 noiembrie 2006 09:09 (EET)Răspunde

Din viziunea autoarei[modificare sursă]

Sunt întru totul de acord (vezi cafenea de ieri sau alaltăieri) dacă vorbim de o firmă sau o asociaţie care are ca scop producţia de bunuri iar textul este şi el croit cu scop de vânzare. Într-un sens mai larg produce şi AOECS dar fără a avea un profit. Singurul ei profit este distribuirea de idei, de susţinere a unor idei naţionale preluate de comunitatea ţărilor din teritoriu geografic al Europei. La o incidenţă preconizată a celiachiei de 1 bolnav la 100-300 de locuitori, mersul rapid al dezvoltării medicale, creşterii continue şi relativ rapide a celiachilor din România, cred că ar fi binevenit dacă oamenii noştri ar găsi explicaţia termenului şi în română. Nu cunosc toţi limba engleză pentru a avea posibilitatea de a se lămuri că această asociaţie este de peste 20 de ani reală, că singurul ei rost este ajutarea asociaţilor naţionale care la rândul lor au menirea de a primi pacienţii celiachi ,care la rândul lor îndrumă celiachii în alimentaţia lor specială cu care se vor confrunta de acum în colo pentru toată perioada vieţii.

În acceaşi ordine de idei: Uniunea Europeană (la care tindem cu atâta înverşunare), Organizaţia Mondială a Sănătăţii, →care este termenul pentru Food and Agricultural Organization←, Comitetul Olimpic Mondial(?), Naţiunile Unite, Grupul celor 7 ţări dezvoltate (?), OPEC - cine ştie ceva , cine ştie mai multe despre ele? Pentru că informaţia curge abia de 17 ani în direcţia România. Ca părinţi nu avem posibilitatea de a explica copiilor noştrii ceea ce nu ştim. Iar enciclopedia are rostul de a ne lămuri nelămuririle într-ro limbă pe care o stăpânim, neexistând astfel posibilitatea de confuzii.Ultimii 15 ani mi-au arătat că există confuzie, mai ales în rândul acelor persoane care nu au acces la informaţie. Cum să-mi explic altfel ieşirea verbală a acelei bunici maramureşene, care m-a somat să-mi scot adresa mea de e-mail din net dacă citez " nu-mi oferi mai mult decât informaţii ". Ne mai trebuie mult până ştim să ne folosim ca popor de democraţie, iar enciclopedia o înţeleg ca pod de trecere între două lumi paralele până în 1989.--Karin 22 noiembrie 2006 10:20 (EET)Răspunde