Discuție:Șușnievița

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Flag map of Croatia.svgArticolul Șușnievița este un subiect de care se ocupă Proiectul Croația, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre Croația Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
CiotAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Ciot pe scala de calitate.
MicăAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa mică pe scala de importanță.

Numele românesc al localităţii[modificare sursă]

Iniţial articolul a fost la titlul „Şuşnieviţa”, acum e la „Şuşńieviţa”, cu accent pe n. Văd că pe internet, la situri serioase care folosesc diacritice, [1], [2], [3], apare scris „Şuşnieviţa”, cu n normal. De fapt, acel i de după n are tocmai rostul de a marca palatalizarea lui n, deci nu văd de ce s-ar marca şi prin accent. În croată se scrie Šušnjevica, unde j marchează palatalizarea. În sîrbă se scrie Шушњевица, din nou cu palatalizarea marcată o singură dată, prin litera њ care înseamnă „n înmuiat”.

Văd că pe internet există cîteva situri care spun că grafia în istroromână ar fi Şuşńieviţe sau Susńieviţa, dar singurele pagini care dau variantele astea sînt cele de la Wikipedia sau care au copiat fragmente de text de la Wikipedia. În plus, chiar dacă în istroromână asta ar fi grafia corectă, nu înseamnă că la fel este corect şi în română.

Trag concluzia că articolul trebuie mutat înapoi la „Şuşnieviţa”. — AdiJapan 22 februarie 2008 12:07 (EET)