Sari la conținut

Discuție Utilizator:Azdfg/arhiva

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 15 ani de Miehs în subiectul Tanc

Bun venit![modificare sursă]

Vă mulţumim că v-aţi înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veţi avea multe nedumeriri şi întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem şi ce nu putem scrie în ele, şi aşa mai departe. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsaţi aici) pe care vă recomandăm s-o citiţi. De asemenea puteţi să ne întrebaţi la Cafenea. Nu vă fie teamă de greşeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

În ce domenii aţi dori să contribuiţi? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveţi o pasiune aparte. Aveţi la dispoziţie propria pagină de utilizator (vedeţi sus de tot unde scrie Azdfg/arhiva) în care să vă prezentaţi pe scurt dacă doriţi.

Ca să vă semnaţi simplu — doar în paginile de discuţii, nu şi în articole — scrieţi la sfârşitul mesajului patru tilde ~~~~ şi Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură şi dată.

Vă aşteptăm cu primele contribuţii! – Laurap\ mesaj 16 decembrie 2006 14:58 (EET)Răspunde

Pag. utilizator[modificare sursă]

Pentru babel-ul de pe pagina de utilizator, scrieţi Babel-3 (aţi ales doar 3 cutii de utilizator) în loc de Babel-20. – Laurap\ mesaj 16 decembrie 2006 14:58 (EET)Răspunde

Bibliografie[modificare sursă]

Salut! Mai simplu ar fi să inserezi o secţiune "Bibliografie" la articolul pe care l-ai iniţiat. Nu este neapărat necesar să te chinui cu note de subsol. Ciao, --Mihai Andrei 8 ianuarie 2007 17:06 (EET)Răspunde

Referendum[modificare sursă]

Bună ziua! La Wikipedia are loc un Referendumul de interes vital pentru comunitate şi vă rog să luaţi atitudine prin vot. Mulţumesc--—Radufan 24 iunie 2007 20:49 (EEST)Răspunde

Sursa şi drepturile de autor ale imaginii Serge brussolo.jpg[modificare sursă]

  • Aţi trimis la Wikipedia fişierul Serge brussolo.jpg, care nu este însoţit de datele obligatorii — sursa imaginii şi licenţa sub care este disponibilă — sau la care aceste date sunt incomplete ori greşite. În această situaţie drepturile de autor sunt neclare.
  • Dacă dumneavoastră aţi creat imaginea, precizaţi acest lucru; în caz contrar trebuie să menţionaţi sursa ei (adresa sitului de internet, datele cărţii etc.) şi să justificaţi folosirea fişierului la Wikipedia.

Găsiţi o listă a indicaţiilor de drepturi de autor la pagina Wikipedia:Formate drepturi de autor pentru imagini. Dacă nu veţi furniza informaţiile necesare în decurs de o săptămână, imaginea va fi ştearsă fără alte avertizări prealabile.

Imaginea Serge brussolo.jpg era preluată de pe wikipedia în limba esperanto. Am schimbat acea imagine cu una preluată de pe versiunea in engleză a wikipedia care pare in regulă în ceea ce priveşte drepturile de autor,deci puteţi să o ştergeţi pe cea veche. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Azdfg (discuție • contribuții).

Crucişător[modificare sursă]

Stimate coleg, termenul englez de "Battle cruiser" se traduce în română simplu Crucişător, pentru care există deja un articol, pe care îl puteţi completa. În terminologia militară română nu există "Crucişător de bătălie". Toate cele bune, --Miehs (discuţie) 10 decembrie 2008 17:09 (EET)Răspunde

P.S. La adresa [1] se dă traducerea battle-cruiser = crucişător de linie, denumire pe care aţi putea să o daţi articolului.--Miehs (discuţie) 10 decembrie 2008 17:13 (EET)Răspunde

Nu vreau să intru în polemici cu dumneavoastră. Atâta doar că traducerile nu se fac mot-a-mot. De exemplu, Battle tank este tanc de luptă şi nicidecum tanc de bătălie.
În Lexiconul maritim englez român Editura Ştiinţifică, 1971, la pagina 62, la termenul Battleship apare traducerea navă de linie, cuirasat.
În afara dicţionarului "obscur" pe care vi l-am citat, vă pot cita şi Webster's Online Dictionary unde pentru Battle Cruiser apare şi traducerea pentru limba română de crucişător de linie. Nu eu voi fi cel de care să se amuze cititorii enciclopediei. Vă urez succes în muncă în continuare. Toate cele bune, --Miehs (discuţie) 11 decembrie 2008 18:09 (EET)Răspunde

Tanc[modificare sursă]

Stimate coleg, în general, termenul uzual în română este tanc, dar există şi denumiri care intră în detalii:

  • reconnaissance tank = tanc de cercetare ;
  • flamethrower tank = tanc aruncător de flăcări ;
  • mine clearing tank = tanc dragor ;
  • battle tank, sau main battle tank (MBT) = tanc de luptă (Cel cu "main" este cel care se află în înzestrare în numărul cel mai mare). Tancul de luptă (denumit astfel spre a se deosebi de precedentele) se subclasifică în:
  • heavy tank = tanc greu
  • medium tank = tanc mijlociu
  • light tank = tanc uşor

Şi mai existăvehicule tehnice pe şasiu de tanc, care nu sunt de luptă:

  • recovery-tank = tractor de tanc pentru evacuarea tehnicii deteriorate
  • wrecker-tank = tractor de tanc pentru tractarea tehnicii deteriorate

În Dicţionar Militar Englez-Român, Editura Militară, 1976, p.97, scrie că:

  • battleship = navă de linie, navă de luptă.

Dar, despre nave, vorbiţi mai bine cu cu marinari. Toate cele bune, --Miehs (discuţie) 12 decembrie 2008 21:11 (EET)Răspunde

Motivaţie pentru utilizarea cinstită a fişierului Theycamefromwithin.jpg[modificare sursă]


Dacă nu veţi furniza informaţiile necesare în decurs de o săptămână, imaginea poate fi ştearsă fără alte avertizări prealabile.

Bună ziua, Azdfg. Aveți mesaje noi la Discuţie:Pagina principală.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.