Sari la conținut

Declarația de la Amsterdam

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Declarația de la Amsterdam 2002 este o declarație a principiilor fundamentale ale Umanismului modern, adoptată în unanimitate de către Adunarea Generală a Uniunii Umaniste și Etice Internaționale (IHEU) la Congresul Umanist Mondial al celei de-a 50-a aniversări, în 2002. Potrivit IHEU, declarația de la Amsterdam 2002 "este declarația oficială a Umanismului Mondial."

Acesta este sprijinită oficial de către toate organizațiile membre ale IHEU, inclusiv:

O listă completă a semnatarilor poate fi găsită pe pagina IHEU (vezi referințe).

Această declarație face un uz exclusiv de Umanist și Umanism, cu majuscule,care este în concordanță cu practica generală și recomandările IHEU pentru promovarea unei identități umaniste unificate. [1] Pentru a promova în continuare identitatea umanistă, aceste cuvinte sunt, de asemenea, libere de orice adjective, așa cum a fost recomandat de către membrii proeminenți ai IHEU. [2] O astfel de utilizare nu este universală printre organizațiile membre ale IHEU, deși cele mai multe dintre ele respectă aceste convenții.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^"Scrierea cu majuscule [a cuvântului Umanism] nu este obligatorie... Aceasta este utilizare recomandată și utilizarea normală în cadrul IHEU"—Jeremy Webb, IHEU webmaster, de la un răspuns către o anchetă de editor Wikipedia, din data de 2 martie 2006.
  2. ^ Umanism este Opt(în engleză) Litere, Nu Mai mult—aprobat de către Harold John Blackham, Levi Fragell, Corliss Lamont, Harry Stopes-Roe și Rob Tielman.

Linkuri externe[modificare | modificare sursă]