Dark Colony

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Dark Colony

Dezvoltator(i)GameTek[*][[GameTek (video game publisher)|​]]
Sold-Out Software[*][[Sold-Out Software (British computer game publisher)|​]]  Modificați la Wikidata
Editor(i)Strategic Simulations
GameTek[*][[GameTek (video game publisher)|​]]  Modificați la Wikidata
Distribuitor(i)Take-Two Interactive[*][[Take-Two Interactive (American publisher, developer and distributor of video games)|​]]  Modificați la Wikidata
PlatformăMicrosoft Windows[1]
Compatible PC
Mac OS
Classic Mac OS  Modificați la Wikidata
Dată lansare  Modificați la Wikidata
Genurijoc de strategie în timp real
joc video științifico-fantastic[*]  Modificați la Wikidata
ModuriMultiplayer
singleplayer  Modificați la Wikidata
MediaCD-ROM  Modificați la Wikidata
Controltastatură  Modificați la Wikidata
Prezență online
Ratinguri
USKUSK 16[*][[USK 16 (USK video game content rating: suitable for people aged 16 years and over only)|​]]  Modificați la Wikidata

Dark Colony este un joc video de strategie în timp real cu temă științifico-fantastică dezvoltat de Alternative Reality Technologies și publicat de Strategic Simulations. Jocul a fost lansat pentru Microsoft Windows și Mac OS în septembrie 1997.[2][3] Cerințe minime de sistem: Windows 95, Pentium, 16 MB RAM, 90 MB HDD.[4]

Prezentare[modificare | modificare sursă]

Jocul este plasat pe o colonie fictivă de pe Marte - așa-numita „Colonie întunecată” - în anul 2137. Oamenii au descoperit pe planeta roșie o „sursă de energie remarcabilă” cu numele Petra-7. Pentru a nu se sufoca, oamenii încep să teraformeze planeta. La începutul jocului, proiectul a produs jungle și deșerturi locuibile de oameni. Totul pare să meargă bine, până când apar Taar, extratereștri dintr-o rasă împrăștiată și pe moarte care caută o nouă lume mamă, iar Marte pare să se potrivească bine cerințelor. Înainte de a se putea muta aici, trebuie să scape de oameni.

Jocul constă din două campanii, în care jucătorii pot juca. În prima campanie jucătorul comandă o forță de colonizare Pan Luma Industries (una dintre corporațiile Pământului, împreună cu Aerogen și Stratus, care sunt responsabile de proiectul Marte), al cărei scop este să se apere împotriva și să învingă amenințarea extraterestră. În cealaltă campanie, cu rasa Taar, jucătorii trebuie să învingă prezența umană pe Marte și să o revendice ca fiind a lor.

Echilibru[modificare | modificare sursă]

Atât armatele umane, cât și cele extraterestre au unități aproape în întregime oglindite, care diferă cel mai mult ca aspect. Puținele diferențe dintre rase sunt că raza de acțiune a unităților grele de asalt este mai mare cu 1 pentru oameni în schimbul vitezei, raza de acțiune a unităților extraterestre de lunetist este mai mare cu 1, iar turelele de apărare extraterestre au o rază de acțiune mai mică și mai puține daune. Cu toate acestea, există două aspecte ale modului de joacă care pot influența lupta: utilizarea eficientă a artefactelor și ciclul zi/noapte.

Dark Colony este unul dintre primele RTS-uri care adaugă ciclul zi/noapte ca o considerație tactică, deoarece Taar văd mult mai bine în timpul nopții și provoacă, de asemenea, puțin mai multe daune, iar oamenii văd mult mai bine în timpul zilei, în timp ce fac mai multe daune în timpul zilei.

Dark Colony: The Council Wars[modificare | modificare sursă]

Dark Colony: The Council Wars este un pachet de expansiune pentru jocul video Dark Colony din 1997, publicat la 8 ianuarie 1998.[5]

Lucruri noi pe care jucătorii le pot găsi sunt farfurii zburătoare prăbușite, marcaj ale fortăreței Taar și o revizitare a Zonei 51, cu șerpi cu clopoței. În plus, tipurile de teren familiare au un aspect ușor diferit și sunete ambientale noi.

Jocul implică eradicarea oamenilor în timp ce joci cu rasa extraterestră Taar sau distrugerea extratereștrilor ca jucător uman.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ redump.org 
  2. ^ „Dark Colony - Old Games Download”. oldgamesdownload.com. Accesat în . 
  3. ^ „Dark Colony (1997)”. MobyGames. Accesat în . 
  4. ^ Level nr. 1 din septembrie 1997
  5. ^ „Dark Colony: The Council Wars for Windows (1998)”. MobyGames. Accesat în . 

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]