Dacorum

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Dacorum
HertfordshireDacorum.png
Poziția districtului Dacorum în cadrul comitatului Hertfordshire
Geografie
Statut: District nemetropolitan
Regiune: East of England
Comitat ceremonial: Hertfordshire
Suprafață:
- Totală
Locul 183
212.48 km²
Reședință: Hemel Hempstead
Cod ISO 3166-2:
Populație
Populație:
- Totală(2001)
- Densitate
Locul 130
137.799
651 / km²
Administrație
[[Imagine:|150px]]
en Sit oficial
Districte
[[Imagine:|200px]]
Districte:

Dacorum este numele unui district nemetropolitan din comitatul Hertfordshire, Anglia. Include orașele Hemel Hempstead, Berkhamsted și Tring.

Districtul Dacorum a fost format în 1974 prin amalgamarea a 7 comunități locale, fiecare din acestea simbolizând câte una din cele șapte frunze de stejar de pe stema locală.

Cele cinci componente ale districtului sunt zona municipală Hemel Hempstead, distictele urbane Berkhamsted și Tring, respectiv districtele rurale Berkhamsted și Hemel Hempstead. Două porțiuni a două districte rurale, Saint Albans și Watford, care existau în zona desemnată Hemel Hempstead, și care au primit statutul de orașe noi, au fost de asemenea incluse.

Districtului i-a fost conferit dreptul de ființare (în engleză, en borough status) în 1984. Hemel Hempstead a menținut numitul Charter Trustees între 1974 și 1984.

Numele districtului este același, Dacorum, ca și al aceluia care făcea parte din diviziunile administrative anterioare, numite în engleză hundred, și care acoperea aproximativ aceeași suprafață. Numele Dacorum, consemnat prima dată în 1196, se referă la ceva care "ar fi aparținut danezilor", din moment ce vechiul district se găsește la marginea Danelaw, granița de sud formată de Râul Lea. Aceast district hundred fuses o combinație a altor două hundreds, cel al Tring și cel al Danais.

La recensământul din 2001, avea o populație de 137.799 locuitori.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Geografie[modificare | modificare sursă]

Orașe din district[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]