Dương Văn Minh

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Dương Văn Minh
Portrait of Dương Văn Minh, Vietnam Fights and Builds No.1, July 1964.jpg
Date personale
PoreclăBig Minh Modificați la Wikidata
Născut Modificați la Wikidata
Mỹ Tho⁠(d), Tiền Giang, Vietnam Modificați la Wikidata
Decedat (85 de ani) Modificați la Wikidata
Pasadena, California, SUA[1][2] Modificați la Wikidata
Înmormântat Rose Hills Memorial Park[*][[Rose Hills Memorial Park (cemetery in Whittier, California)|​]] Modificați la Wikidata
Cauza decesuluiboală Modificați la Wikidata
CetățenieFlag of Vietnam.svg Vietnam Modificați la Wikidata
Ocupațiepolitician
militar Modificați la Wikidata
Activitate
PorecleBig Minh[2]  Modificați la Wikidata
Alma mater United States Army Command and General Staff College[*][[United States Army Command and General Staff College (United States army graduate school)|​]]  Modificați la Wikidata
Partid politicpolitician independent  Modificați la Wikidata

Dương Văn Minh (n. , Mỹ Tho⁠(d), Tiền Giang, Vietnam – d. , Pasadena, California, SUA[1][2]), cunoscut popular ca „Marele Minh”, a fost un politician și general din Vietnam. El a fost lider adjunct al forțelor Vietnamului de Sud și a preluat controlul general asupra țării după ce Ngô Đình Diệm a fost asasinat în 1963. Dương a deținut puterea doar trei luni, în 1964, și a condus din nou Vietnamul de Sud în 1975, timp de două zile, fiind obligat apoi să se predea forțelor comuniste.

  1. ^ a b https://www.nytimes.com/2001/08/08/world/duong-van-minh-85-saigon-plotter-dies.html  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ a b c https://www.latimes.com/archives/la-xpm-2001-aug-08-me-31712-story.html  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)