Sari la conținut

Cristian Popa

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Cristian Popa
Date personale
Născut (60 de ani) Modificați la Wikidata
București, România Modificați la Wikidata
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupațieeconomist Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata
Activitate
Alma materAcademia de Studii Economice  Modificați la Wikidata
PremiiOrdinul național „Pentru Merit”  Modificați la Wikidata

Cristian Popa (n. 17 mai 1964, București) este un economist român, care a îndeplinit funcția de viceguvernator și membru al Consiliului de administrație al Băncii Naționale a României.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Cristian Popa s-a născut la data de 17 mai 1964 în orașul București. A absolvit cursurile Facultății de Comerț din cadrul A.S.E. București. A obținut titlul științific de doctor în economie și a lucrat ca economist șef la Banca Națională a României și consilier al lui Mugur Isărescu.

În ședința camerelor reunite ale Parlamentului României din 16 decembrie 1998, dr. Cristian Popa a fost numit în funcția de viceguvernator și membru al Consiliului de administrație al Băncii Naționale a României. La data de 28 septembrie 2004, Parlamentul României i-a reînnoit acest mandat pentru un termen de 5 ani.

Cristian Popa a fost decorat cu următoarele ordine:

  • Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Mare Ofițer (2000)
  • Ordinul "Meritul Industrial și Comercial" în grad de Mare Ofițer (2 februarie 2007), pentru "cea mai spectaculoasă perioadă de creștere de după de cel de-al Doilea Război Mondial", cu această ocazie fiind decorat întregul Consiliu de Administrație al BNR. [1]

Vorbește la perfecție engleza și franceza. Este un foarte bun negociator în relațiile cu organismele internaționale, fiind responsabil cu politica monetară.

Note[modificare | modificare sursă]