Cristian Burci

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Cristian Burci (n. 26 iulie 1965, Turnu Severin) este un om de afaceri din România. Potrivit Top 300 Capital, Cristian Burci are o avere de 300,000,000 de euro. Controlează grupul International Railway Systems (care este și cea mai mare afacere a sa, având o cotă de piață de 3% din producția mondială de vagoane, lider european al sectorului), companiile din industria feroviară Astra Vagoane Arad, Meva Turnu-Severin [1]

Romvag Caracal, compania de transport pe cale ferată Servtrans, precum și compania de trade marketing Cupon Pro[2].

Cristian Burci deține și trustul de presă Adevărul Holding al cărui portofoliu include tabloidul Click! și ziarul Adevărul.

Era considerat a fi un apropiat al Partidului Social Democrat, în special al lui Miron Mitrea[3].

În 2014 Cristian Burci a investit masiv în media, devenind acționarul principal al mai multor televiziuni locale și naționale printre care Prima TV si Mynele TV.

Pe 13 august 2014 la postul Antena 3 a fost difuzată o filmare preluată de pe postul CBS din anul 1990 în care Cristian Burci este filmat cu o cameră ascunsă. Reporterii americani îl prezintă pe Burci ca fiind intermediar în traficul de copii.[4]

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Cînd lucram in portul Constanta intr-o intreprindere ce se ocupa cu exportul laminatelor la un moment dat au inceput sa vina vagoane de marfa goale care erau taiate exact pe calea ferata de pe keu linga vaporul in care erau incarcate ca fier vechi.Zeci de vapoare au fost incarcate cu asemenea vagoane-Ce stiu este ca echipele de sudori lucrau in 3 schimburi si erau de la Caracal unde este/era sediul Romvag falimentata de al ei director Cristian Burci.