Consiliul german pentru sustenabilitatea clădirilor

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Consiliul german pentru sustenabilitatea clădirilor, conform originalului din germană Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen, este o organizație non-profit, ne-guvernamentală și profesională din Germania, cu sediul la Stuttgart, creată cu scopul de a asista, îmbunătăți și progresa în domeniul proiectării și realizării construcțiilor clădirilor și structurilor.

Organizația non-profit este activă în mai multe direcții, așa cum sunt certificarea clădirilor sustenabile, acordarea de expertiză individualizată pentru proiecte, clădiri și structuri, precum și educarea tuturora prin cursuri de inițiere și specializare în această direcție.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Fondat în 2007 de către un grup de 16 inițiatori, crearea și existența acestui grup consultativ a fost extrem de pozitiv primită din multiple direcții. Astăzi organizația numără peste 1.200 de membri din întrega lume.[1]

Rol[modificare | modificare sursă]

Sistemul de certificare al clădirilor[modificare | modificare sursă]

După ce planul unei clădiri este prezentat institutului DGNB spre evaluare, proiectul primește certificare din multiple puncte de vedere, ecologic, energetic, economic și social-cultural. Cele mai importante aspecte ale certificării se referă la:

  1. Calitatea ecologică;
  2. Calitatea economică;
  3. Calitatea socio-culturală;
  4. Calitatea tehnică;
  5. Calitatea alegerilor locului de realizare a construcției și
  6. Calitatea procesului de realizare propriu-zisă a clădirilor și structurilor.

Referințe[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]