Conector electric

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Conector de red tipo K.

Un conector electric este un dispozitiv pentru a uni circuite electrice. În informatică sunt cunoscuți ca interfețe fizice. Ele sunt în general formate dintr-un ștecher și o bază.

Proprietăți generale[modificare | modificare sursă]

Ele pot fi făcute pentru a preveni conectarea pe un drum greșit, conectarea pinii greșite merge acolo unde alte, și au mecanisme pentru a se asigura că acestea sunt complet conectate și nu devin libere sau să cadă de blocare.

Unii conectori sunt concepuți astfel încât anumiți pini de contact înainte au fost introduse pe ceilalți, evitându-se astfel ruperea acestuia în timpul deconectării; acestea au, de obicei, conectori de putere, de exemplu, conectarea teren, astfel circuitul este protejat în primul rând comun, precum și conexiuni de secvențiere corecte în aplicații de hot-swap.

În general, este de dorit ca un conector este ușor de identificat vizual și asamblat, necesitând doar instrumente simple, și este economic. În unele cazuri, producătorul de echipamente poate alege un conector specific, deoarece nu este compatibil cu alți conectori, care permite controlul a ceea ce pot fi conectate. Nici o priză nu are toate proprietățile ideale; proliferarea de o gamă largă de conectori este o reflectare a diferitelor cerințe.

Tipuri de conector electric[modificare | modificare sursă]