Common

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Common (rapper))
Common
Date personale
Nume la naștereLonnie Rashid Lynn, Jr. Modificați la Wikidata
Născut (52 de ani)[1][2] Modificați la Wikidata
Chicago, Illinois, SUA Modificați la Wikidata
PărințiLonnie Lynn[*][[Lonnie Lynn (baschetbalist american)|​]] Modificați la Wikidata
Număr de copii1 Modificați la Wikidata
Cetățenie Statele Unite ale Americii[5][6] Modificați la Wikidata
Religiecreștinism Modificați la Wikidata
Ocupație
  • Rapper
  • cântăreț
  • textier
  • actor
  • activist
Alte numeCommon, Common Sense[3]  Modificați la Wikidata
StudiiFlorida A&M University[*][[Florida A&M University (public, historically black university in Tallahassee, Florida (U.S.))|​]], Luther High School South[*][[Luther High School South (high school in Chicago, Illinois)|​]], Southern University[*][[Southern University (college located in Baton Rouge, Louisiana)|​]]  Modificați la Wikidata
Gen muzical
Instrument(e)voce[*][4]  Modificați la Wikidata
Case de discuriGOOD Music[*][[GOOD Music (American record label)|​]]
Geffen Records
MCA Records
Universal Studios, Inc.[*][[Universal Studios, Inc. (American media, entertainment conglomerate)|​]]
Relativity Records[*][[Relativity Records (record label)|​]]
Universal Music Group
Warner Bros.
Warner Music Group
Warner Bros. Records[*]
Loma Vista Recordings[*][[Loma Vista Recordings (American record label)|​]]  Modificați la Wikidata
PremiiPremiul Grammy pentru cel mai bun cântec R&B[*] ()
BET Award for Video of the Year[*][[BET Award for Video of the Year |​]] ()
Grammy Award for Best Rap Performance by a Duo or Group[*][[Grammy Award for Best Rap Performance by a Duo or Group (award)|​]] ()
BET Centric Award[*][[BET Centric Award (award category in the BET Awards)|​]] ()
Premiul Grammy pentru cel mai bun cântec R&B[*] ()
Soul Train Music Award for The Ashford & Simpson Songwriter's Award[*][[Soul Train Music Award for The Ashford & Simpson Songwriter's Award |​]] ()
Premiul Oscar pentru cea mai bună melodie originală ()
BET Award for Viewer's Choice[*][[BET Award for Viewer's Choice (American music video awards)|​]] ()
Black Reel Award for Best Original or Adapted Song[*][[Black Reel Award for Best Original or Adapted Song |​]] ()  Modificați la Wikidata
Discografie
Listă completăCommon discography[*][[Common discography (artist discography)|​]]  Modificați la Wikidata
Înregistrări notabileAventurile lui Smallfoot
The Odd Life of Timothy Green[*][[The Odd Life of Timothy Green (film din 2012 regizat de Peter Hedges)|​]]
LUV[*][[LUV (2012 film directed by Sheldon Candis)|​]]
Hell on Wheels  Modificați la Wikidata
Prezență online

Lonnie Rashid Lynn, Jr. (n. , Chicago, Illinois, SUA), mai bine cunoscut prin numele său de scenă Common (în trecut Common Sense), este un rapper și actor american din Chicago, Illinois, recunoscut pentru versurile lui despre dragoste și spiritualitate.[7]

Common a debutat in 1992 cu albumul Can I borrow a dollar? și a câștigat notorietate în Underground hip hop dupa care a început să fie cunoscut publicului larg alături de grupul neo-soul Soulquarians.[8]. Muzica sa a fost privită ca o formă de protest față de stilul gangsta rap⁠(en)[traduceți], predominant pe scena hip-hop în anii 1990.

A câștigat primul său Premiu Grammy în 2003, câștigând la categoria „cel mai bun cântec R&B”. pentru „Love of My Life”, cu Erykah Badu.[9]

Common a mai câștigat Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun cântec original și în 2015 Premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original, pentru piesa „Glory” din filmul Selma din 2014, în care el l-a jucat pe James Conice.[10]

Pe lângă activitatea muzicală, Common a avut mai multe roluri în filme precum American Gangster, Suicide Squad[11] , Terminatorul: Salvarea [12] sau Smokin' Aces.

Copilăria și primele activități artistice[modificare | modificare sursă]

Common s-a născut în Chicago, unde a crescut în cartierul Calumet Heights. El este fiul profesoarei Mahalia Ann Hines și al fostului jucător de baschet din NBA, Lonnie Lynn care a activat la echipa Denver Rockets. Părinții săi au divorțat când Common avea șase ani, tatăl său mutându-se în Denver.Tatăl său a avut un rol activ în creșterea sa, ajuntându-l să obțină un loc de muncă la clubul de baschet Chicago Bulls, în perioada adolescenței. Common a urmat cursurile universității Florida A&M University tip de doi ani obținând o diplomă în economia afacerilor.[13] În timpul liceului, Common a făcut parte dintr-un trio, numit C.D.R cântând înainte concertelor celor de la N.W.A sau Big Daddy Kane.[14] După ce a apărut în paginile revistei The Source, Common a debutat cu single-ul Take It EZ,care avea să fie inclus pe albumul de debut Can I borrow a dollar?, lansat sub pseudonimul de Common Sense.

Cariera muzicala[modificare | modificare sursă]

1992-1996: Începutul[modificare | modificare sursă]

Lansarea albumului Ressurection în anul 1994 ,a fost primită de aplauzele publicului underground și alternative hip-hop din acea periodă. Ressurection avea să fie ultimul album al lui Common produs în totalitate de către No I.D., care avea să devină un mentor pentru tânărul Kanye West. Piesa "I Used to Love H.E.R." de pe albumul Ressurection a declanșat o dispută între Common și gruparea Westside Connnection. Versurile lui Common, criticau calea pe care o luase muzica hip-hop, și au fost interpretate de mulți ca fiind un afront adus genului Gangsta rap, extrem de popular în acea perioadă. Westside Connection a lansat în 1995 piesa "Westside Slaughterhouse", prin care îl atacau în mod direct pe Common. Disputa lor a continuat o lungă perioadă, până când o reconciliere a fost făcută de către activistul Louis Farrakhan.

În 1996, Common avea să apară alturi de alți artiști, precum Wu-Tang Clan sau Fat Joe, într-o compilație realizată de Red Hot Organization, care avea drept scop conștientizarea opiniei publice cu privire la riscurile virusului HIV.

Lonny Rashid Lynn a fost forțat să renunțe la o parte a numelui său, mai exact la Sense, în urma unui proces câștigat de o formație cu același nume.[15]

Common și Mos Def, 1999

1996–1999: One Day It'll All Make Sense[modificare | modificare sursă]

Deși iniția albumul One Day It'll All Make Sense a fost prevăzut pentru lansare în octombrie 1996, Common l-a lansat în in septembrie 1997. Producția albumului a durat aproape 2 ani și include colaborări cu artiști precum Lauryn Hill, De La Soul, Q-Tip, Canibus, Black Thought, Chantay Savage sau Questlove-viitor component al grupului Soulquarians. Albumul a fost bine primit de către critici și i-a adus lui Common un contract cu casa de discuri MCA Records. Ca și fapt divers, primul copil al rapperului, Omoye Assat Lynn s-a născut la scurt timp după lansarea albumului. Așa cum reiese dintr-un interviu acordat jurnalistului Raquel Cepede, nașterea primei fiice a avut un efect spiritual și mental profund asupra lui Common, dându-i un imbold creativ și permițându-i să crească ca și artist.

Perioada The Soulquarians[modificare | modificare sursă]

Common (2003) în New York City

După ce a semnat un contract cu casa de discuri MCA Records, Common s-a mutat din Chicago-ul natal în New York City, în anu 1999. Aici a început să înregistreze cu un grup de artiști cunoscuți sub numele de The Soulqarians, grupați în jurul persoanei lui Questlove. În perioada următoare, Common a avut câteva apariții sporadice pe albumul Things Fall Apart al celor de la The Roots, formație care îl are ca lider pe același Questlove. Anul 2000 avea să marcheze apariția unuia dintre cele mai apreciate albume ale lui Common, Like Water for Chocolate. Produs executiv de Questlove și de DJ Premier, Like Water for Chocolate, a fost albumul care i-a adus lui Common primul disc de aur din carieră, și i-a extins totodată nucleul de fani, dincolo de Marile Lacuri.

În această perioadă Common îl cunoaște pe J Dilla, un producător muzical și rapper care a devenit cunoscut în anii '90 pe scena underground a hip hopului din Detroit, Michigan. Cei doi vor colabora în mai multe proiecte, printre care și realizarea piesei "Thelonius", inclusă atât pe albumul Fantastic, Vol.2 al lui J Dilla cât și pe Like Water like Chocolate, al lui Common. Pritenia celor doi avea să fie oprită brusc de moartea de Lupus a lui J Dilla, în anul 2006.

Cel mai popular single de pe album, ”The Light” a fost nominalizat la Premiile Grammy.

În anul 2002, Common a lansat cel de al cincelea album de studio, Electric Circus. Albumul a primit recenzii bune de la critici, fiind apreciat pentru viziunea ambițioasă. Albumul conține elemente din diverse genuri muzicale precum, hip-hop,pop,rock,muzică electronică dar și neo soul. Albumul este considerat drept unul experimental pentru rapperul american, fiind diferit față de lansările anterioare.

1999-2011 GOOD Music[modificare | modificare sursă]

La începutul anului 2004, Common a anunțat semnarea unui contract cu casa de discuri nou înființată GOOD Music, aparținănd unui Kanye West aflat la început de drum. Cei doi au colaborat la următorul album de studio al lui Common, Be, album produs de Kanye West (și de J Dilla ). Albumul i-a adus lui Common un nou de disc de aur, atingând 800.000 de copii vândute. Be a primit nota 8.6 de la prestigiosul site de critică muzicală Pitchfork Media și a fost de asemenea nominalizat la Premiile Grammy.[16]

Al șaptelea album al lui Common, Finding Forever a fost lansat la data de 31 iulia 2007, și a continuat seria colaborării cu Kanye West, fiind unul dintre favoritele la premiile Grammy, categoria cel mai bun album rap. Chiar dacă albumul nu a câștigat premiul pentru cel mai bun album, piesa "Southside," a fost desemnată drept cea mai bună interpretare rap a unui duo în 2008. La realizarea albumul au contribuit will.i.am, Devo Springsteen, Derrick Hodge,Karriem Riggins, Dwele, Bilal, D'Angelo și Lily Allen.

În 2007, Common și solistul trupei A Tribe Called Quest, Q-Tip au anunțat o posibilă colaborare în cadrul unui grup muzical numit The Standard, alături de Kanye West.[17]

Common la inaugurarea lui Barack Obama, ca și președinte al Statelor Unite ale Americii în 2009

Al optulea album de studio al lui Common, a fost lansat pe 24 iunie 2008 sub numele de Invincible Summer, însă a fost schimbat la scurt timp în Universal Mind Control. Albumul a fost de asemenea nominalizat la premiile Grammy din acel an, inclusiv la categoria cea mai bună performanță rap ("Make Her Say").

2011-2014:The Dreamer/The Believer și disputa cu Drake[modificare | modificare sursă]

Noul album de studio al lui Common, The Dreamer/The Believer a fost lansat în anul 2011 și l-a avut producător pe cunoscutul No I.D.. Albumum a avut în general recenzii favorabile , fiind notat cu 7.4 de către site-ul Metacritic.[18] Common a colaborat în unele piese cu artiști precum Nas (rapper) pe melodia ”Ghetto Dreams” scrisă de George Clinton, John Legend pe cântecul ”The Believer” sau Maya Angelou pe ”The Dreamer”. Anterior Premiilor Grammy din 2012, Common a avut o scurtă altercație cu rapperul Drake, cei doi adresându-și reciproc mai multe diss-uri, datorare unor versuri dintr-o piesă interpretată de Drake, Rick Ross și French Montana [19]

Despre cel de al nouălea album, artistul a declarat:[20]

2014:Nobody's Smiling[modificare | modificare sursă]

Cel de al zecelea album de studio al lui Common a fost lansat în anl 2014, de către casa de discuri americană Def Jam Recordings. Numele și conceptul albumul sunt inspirate din probleme sociale (rata mare a criminalității și a violenței) din Chicago, orașul natal al lui Common.

Ca și marea majoritate a albumelor lui Common, și acesta a fost primit pozitiv atât de către critici cât și de către public, obținând 78 de puncte de la Metacritic[21], nota 7.7 de la Pitchfork[22] și 3 stele și jumătate de la Rolling Stone.[23]

2016: Black America Again[modificare | modificare sursă]

Ultimul album de studiu al rapperului Common, a fost lansat pe data de 4 noiembrie 2016, fiind produs de către ARTium Recordings și Def Jam Recordings. Albumul a debutat pe poziția a 25-a în Billboard 200 și a vândut în primele zile după lansare 15923 de copii.[24] În medie albumul a primit un rating de 87 din 100, în urma a 11 recenzii.

Alături de Common, în realizarea albumului au mai colaborat artiști precum Stevie Wonder, Gucci Mane, Pusha T, sau românul Vladimir Cosma care a compus partea instrumentală a melodiei ”Red Wine” (interpretată alături de Syd și Elena).

Cariera de actor și de poet[modificare | modificare sursă]

Common alături de mama sa, Dr Mahalia Ann Hines, în 13 septembrie 2011, la lansarea memoriilor sale în Manhattan

Common a debutat în sitcomul Girlfriends, în anul 2003, interpretănd rolul lui Omar, un poet care încerca să dobândească afecțiunea personalui Lynn Searcy. Deaseamenea el a apărut într-un episod al serialului One on One, unde a jucat rolul unui instructor de teatru numit Darius. Un alt rol al lui Common a fost în serialul de televiziune Scrubs.

Ca și actor de film, Common a jucat alături de Ryan Reynolds și Alicia Keys în Smokin' Aces, făcându-și debutul în lumea filmului în rolul lui Sir Ivy. În 2007 a apărut alături de Russel Crowe și Denzel Washington în thrillerul American Gangster, în regia britanicului Ridley Scott.

În 2016, a jucat rolul gangsterului Mr.T în filmul cu super-eroi Suicide Squad[25].

Lirica lui Common este influențată puternic de operele activistei și scriitoarei Maya Angelou.

El a fost invitat de către Michelle Obama la Casa Albă cu ocazia unui eveniment cultural, în cadrul căruia a recitat melodia „A song for Assata”,în care se face referire la Assata Shakur (o fostă membră a formațiunii politice Panterele Negre care a militat pentru măsurile antirasiste și care a ucis un polițist în 1973 ), stârnind controverse în rândul polițiștilor americani.[26]

Viața personală[modificare | modificare sursă]

Common a avut pe parcursul anilor relații cu cântăreața Erykah Badu și cu jucătoarea de tenis Serena Williams.[27][28] A fost vegan o lungă perioadă însă acum este pescetarian. Este un susținător al drepturilor animalelor și al PETA, apărând chiar și într-un videoclip de promovare al organizației.[29]

Rapperul este fan al echipei de baschet Chicago Bulls și al echipei de fotbal american Chicago Bears.[30][31]

Revista Complex l-a clasat pe locul 33 în topul celor mai bine îmbrăcați rapperi ai tuturor timpurilor [32] A fost unul dintre susținătorii lui Barack Obama la alegerile ezidențiale din 2008.[33]

Discografie[modificare | modificare sursă]

Albume de studio

Filmografie[modificare | modificare sursă]

Film[modificare | modificare sursă]

An Titlu Rol Note
2002 Brown Sugar Rolul lui
2006 Dave Chappelle's Block Party Corant Jaman Shuka
Smokin' Aces 'Sir Ivy'
2007 American Gangster Turner Lucas
2008 Street Kings Imposter Coates
Wanted 'The Gunsmith'
2009 Terminator Salvation Barnes
2010 Date Night Detective Collins
Just Wright Scott McKnight
2011 Happy Feet Two Seymour (voce)
New Year's Eve Chino
2012 LUV Unchiul Vincent
The Odd Life of Timothy Green Coach Cal
2013 Movie 43 Bob Mone
Pawn Officer Jeff Porter
Now You See Me Agent Evans
2014 X/Y Jason
Every Secret Thing Devlin Hatch
Selma James Bevel
2015 Run All Night Andrew Price
Being Charlie Travis
2016 Barbershop: The Next Cut Rashad
Suicide Squad 'Monster T'
2017 John Wick: Chapter 2 Cassian
Megan Leavey 'Gunny' Martin
A Happening of Monumental Proportions Daniel Crawford
Girls Trip Rolul lui
Love Beats Rhymes Coltrane
2018 The Tale Martin
Hunter Killer Rear Admiral John Fisk
Here and Now Ben
All About Nina Rafe Hines
Ocean's 8 Rolul lui
The Hate U Give Carlos Carter
Smallfoot Stonekeeper (voce)
Saint Judy Benjamin Adebayo
2019 The Kitchen FBI Agent Gary Silvers
The Informer Edward Grens
2020 Ava Michael
2022 Alice Frank
2023 Fool's Paradise The Dagger
TBA Breathe Darius [34]

Televiziune[modificare | modificare sursă]

An Titlu Rol Note
1997 Crook & Chase Rolul lui Episodul: "George Segal"
2000 The Lyricist Lounge Show Rolul lui Serial TV
2001 Soul Train Rolul lui Episodul: "Common & Macy Gray/Transitions/Olivia"
2003 Girlfriends Omar Episodul: "Take This Poem and Call Me in the Morning"
2003–05 Def Poetry Jam Rolul lui Rol secundar
2004 Chappelle's Show Rolul lui/Musical Guest Episodul: "World Series Of Dice & Mooney On Movies"
Game Over Rolul lui (voce) Episodul: "Into the Woods"
One on One Darius Episodul: "Cabin Fever"
Scrubs Rolul lui Episodul: "Her Story"
2005 Black in the 80s Rolul lui 3 episoade
MTV Unplugged Rolul lui Episodul: "Alicia Keys"
Wild 'n Out Rolul lui Episodul: "Christina Milian/Common"
VH1 News Presents Rolul lui Episodul: "Hip Hop Videos: Sexploitation on the Set"
Driven Rolul lui Episodul: "Kanye West"
$2 Bill Rolul lui Episodul: "Kanye West"
2007 Saturday Night Live Rolul lui Episodul: "Jeremy Piven/AFI"
2009–10 The Electric Company Rolul lui Episodul: "Lights, Camera, Beetles!" & "Jules Quest"
2010 American Idol Rolul lui Episodul: "Idol Gives Back/Top Seven Results"
2011 Single Ladies Mayor Howard Rolul lui: "Pilot"
2011–14 Hell on Wheels Elam Ferguson Rol principal (sezoanele 1-4)
2012 Bizarre Foods America Rolul lui Episodul: "Las Vegas"
Sesame Street Rolul lui Episodul: "Practice Makes Proud"
2013 Real Husbands of Hollywood Rolul lui Episodul: "Thicke and Tired"
The Mindy Project Security Guard Episodul: "Harry & Mindy"
2015 Lip Sync Battle Rolul lui/Competitor Episodul: "Common vs. John Legend"
Knock Knock Live Rolul lui Episodul: "Episode One"
David's Vlog Rolul lui Episodul: "Smoking with Snoop Dogg!!?"
In Their Own Words Rolul lui Episodul: "Muhammad Ali"
The Wiz Live! The Bouncer Film TV
2016 America Divided Rolul lui Episodul: "The System"
2017 American Masters Rolul lui Episodul: "Maya Angelou: And Still I Rise"
Saturday Night Live Rolul lui Episodul: "Chance the Rapper/Eminem"
The Simpsons Rolul lui (voce) Episodul: "The Great Phatsby: Part 2"
2017–19 The Lion Guard Kiburi (voce) Rol secundar (sezonul 2), invitat (sezonul 3)
2018–19 The Chi Rafiq Rol secundar (sezonul 1), invitat (sezonul 2)
2019 Sherman's Showcase Henry Episodul: "Enemies"
2020 Fraggle Rock: Rock On! Rolul lui Rol secundar
Home Movie: The Princess Bride[35] Westley Episodul: "Chapter One: As You Wish"
2021 Never Have I Ever[36] Dr. Chris Jackson Rol secundar (sezonul 2)
2022 Storybots: Answer Time Mr. Wonderful (voce) Episodul: "Glue"
2023 Silo Robert Sims Rol principal

Jocuri video[modificare | modificare sursă]

An Titlu Rol Note
2009 Wanted: Weapons of Fate Brummel Voce
Terminator Salvation Barnes Voce

Documentare[modificare | modificare sursă]

An Titlu Rol Note
2003 The Blues: Godfathers and Sons Rolul lui
2010 Bouncing Cats Narator
2015 Unity Narator [37]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b „Common”, Gemeinsame Normdatei, accesat în  
  2. ^ a b Common (rapper), SNAC, accesat în  
  3. ^ Czech National Authority Database, accesat în  
  4. ^ Montreux Jazz Festival Database[*][[Montreux Jazz Festival Database |​]]  Verificați valoarea |titlelink= (ajutor);
  5. ^ http://www.bbc.co.uk/music/artists/c0a1179b-b14a-4d68-a3c1-1fdab16ed602  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  6. ^ http://www.nytimes.com/2013/12/31/us/philadelphia-monsignor-to-be-released-on-bail.html  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  7. ^ „Common's bio”. 
  8. ^ „copie arhivă”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  9. ^ "UMPG writers and artists receive best R&B Song of the Year Category at Grammy Awards".
  10. ^ Selma, www.cinemarx.ro, arhivat din original la , accesat în  
  11. ^ „Common revealed in Suicide Squad”. 
  12. ^ „Common in Terminator”. 
  13. ^ Yarborough, Marti (). „Hip-hop star Common talks about: new hit CD 'Be' being labeled a 'conscious rapper' his breakup with singer Erykah Badu who attracts him now”. Jet. FindArticles.com. Arhivat din original la . Accesat în . 
  14. ^ Common (în engleză), Rolling Stone 
  15. ^ Common Songs, Albums, Reviews, Bio & More (în engleză), AllMusic 
  16. ^ Ryan Dombal, Common: Be (în engleză), Pitchfork 
  17. ^ „Hip-Hop on a Higher Level | " Q-Tip and Common Form New Group, The Standard”. XXLmag.com. Arhivat din original la . Accesat în . 
  18. ^ The Dreamer/The Believer by Common (în engleză), Metacritic 
  19. ^ stirileprotv.ro, Razboiul rapperilor in culisele Grammy 2012. Scena care i-a scandalizat pe organizatori, Stirileprotv.ro 
  20. ^ Alexandra Necula (), Common vine cu un nou album - VIDEO, InfoMusic 
  21. ^ Nobody's Smiling by Common (în engleză), Metacritic 
  22. ^ David Drake, Common: Nobody's Smiling (în engleză), Pitchfork 
  23. ^ Vozick-Levinson, Simon; Vozick-Levinson, Simon (), Nobody's Smiling (în engleză), Rolling Stone, arhivat din original la , accesat în  
  24. ^ https://hiphopdx.com, HipHopDX- (), Hip Hop Album Sales: Rae Sremmurd Leaps 16 Spots Into Top 10 (în engleză), HipHopDX 
  25. ^ Kit, Borys; Kit, Borys (), Common Joins ‘Suicide Squad’ (Exclusive) (în engleză), The Hollywood Reporter 
  26. ^ Michelle Obama, criticată pentru că a invitat un rapper "controversat" la Casa Albă. Ascultă piesa care i-a enervat pe polițiști, Gândul,  
  27. ^ Veronica Wells (), “I Tried To Break Up With Him So Many Times” Erykah Badu Talks Relationship With Common (în engleză), MadameNoire 
  28. ^ Enriquez, Justin (), Exes Serena Williams and Common fuel rumours they are back together, Mail Online 
  29. ^ Common: Charity Work & Causes (în engleză), Look to the Stars 
  30. ^ Swartz, Tracy (), Watch rapper Common recall being a ball boy for the Bulls (în engleză), chicagotribune.com 
  31. ^ TMZ Staff (), Common -- Bears Should Hire Rex Ryan ... 'That'd Be Dope' (în engleză), TMZ 
  32. ^ Rob Marriott, The 50 Most Stylish Rappers of All Time (în engleză), Complex 
  33. ^ Nielson, Erik (), How hip-hop fell out of love with Obama (în engleză), the Guardian 
  34. ^ Lodderhose, Diana (). „Sam Worthington, Jennifer Hudson, Milla Jovovich, Quvenzhané Wallis & Common Set For Stefon Bristol's Action-Thriller 'Breathe' From Thunder Road & Capstone – Cannes Market”. Deadline (în engleză). Accesat în . 
  35. ^ Breznican, Anthony (). „Watch the Celebrity-Filled Fan-Film Version of The Princess Bride”. Vanity Fair. Accesat în . 
  36. ^ Petski, Denise (). „Common Joins Season 2 Of Mindy Kaling's Netflix Series 'Never Have I Ever' As Recurring”. Deadline (în engleză). Arhivat din original la . Accesat în . 
  37. ^ Dave McNary (). „Documentary 'Unity' Set for Aug. 12 Release with 100 Star Narators”. Variety. Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Common