Civitavecchia

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Comune di Civitavecchia
—  Oraș  —
Stemă
Stemă

Țară Italia Italia
Regiune Lazio
 provincie         =
Provincie

Fus orar CET (UTC+1)
 - Ora de vară (DST) CEST (UTC+2)
Denumirea localnicilor

Poziția localității Comune di Civitavecchia

Civitavecchia este un oraș în Italia.Se situează pe litoraul mării Tireniene, face parte din regiunea italiană Lazio și are 51.969 locuitori. Portul sau constituie un punct important pentru pasageri, având legături cu Sicilia, Sardegna, Corsica, Barcelona, Tunisia, Toulon, Malta. Pentru numărul de nave de croazieră și turiști este al doilea port in Europa în funcție de tranzit.

Geografie[modificare | modificare sursă]

Civitavecchia a luat naștere în era etruscă între râurile Mignone (nord) și Marangone (sud) pe litoralul Mării Tireniene. Deși nu dispune de o varietate de forme de relief putem spune că periferia este situată la o altitudine mai mare față de restul cartierelor. De altfel mai putem întâlni mici depresiuni și mici canioane mai ales în zona Civitavecchia - Tolfa. Coasta prezintă numeroase golfuri mici numite cellae cu fundal pietros și plaje cu nisip doar în nord.Coordinates: 42°06′N 11°48′E / 42.100°N 11.800°E

Istorie[modificare | modificare sursă]

Orașul a fost întemeiat în mod sigur de civilizația etruscă și este prezentă în documente romane ce datează din 103 d.H.

Demografie[modificare | modificare sursă]

Evoluția demografică


Vezi și[modificare | modificare sursă]