Cimitirul Lake View

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Cimitirul Lake View

Mausoleul fostului președinte american James A. Garfield
Cimitirul Lake View se află în Ohio
Cimitirul Lake View
Fondare1869
LocațieCleveland, Ohio, SUA
Tippublic
Suprafață28 ha
Număr de
morminte
104.000
lakeviewcemetery.com
Obeliscul familiei Rockefeller
Mormântul lui Eliot Ness

Cimitirul Lake View este situat în partea de est a orașului Cleveland, Ohio din Statele Unite ale Americii. Aici se află îngropați peste 104.000 de oameni[1], în fiecare an existând peste 700 de înmormântări. Cimitirul mai dispune și de o suprafață de 0,28 km² (70 de acri), destinată viitoarelor morminte. În Lake View, cunoscut pe plan local ca „muzeul în aer liber al orașului Cleveland”, se află mausoleul lui James A. Garfield, precum și capela lui Jeptha Wade care dispun de un interior conceput de Louis Comfort Tiffany.[2]

Istorie[modificare | modificare sursă]

Cimitirul Lake View a fost întemeiat în 1869 și cuprindea o suprafață de 1,15 km² (285 de acri).[1] Cimitirul este numit astfel deoarece este situat parțial pe „înălțimile” din zona metropolitană a orașului Cleveland, având vedere spre lacul Erie la nord. A fost conceput după modelul marilor cimitire ale epocii victoriene din Franța și Anglia.

Mausoleul fostului președinte american James A. Garfield este cel mai important punct al cimitirului Lake View. Interiorul ornat dispune de o mare statuie de marmură, vitralii, basoreliefuri, dar și numeroase relicve istorice din viața și președinția lui Garfield. Monumentul servește de asemenea ca o punte de observație și zonă de picnic. Președintele și soția sa sunt înmormântați în cripta de la nivel inferior, sicriele lor fiind plasate unul lângă celălalt și vizibile pentru vizitatori.

Personalități marcante[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b c d e f Vigil, Vicki Blum (). Cemeteries of Northeast Ohio: Stones, Symbols & Stories (în engleză). Cleveland, OH: Gray & Company. ISBN 978-1-59851-025-6. 
  2. ^ a b c d e f g „Lake View Cemetery”. Encyclopedia of Cleveland History (în engleză). Case Western Reserve University. Accesat în . 
  3. ^ „Bolton, Frances Payne”. Encyclopedia of Cleveland History (în engleză). Case Western Reserve University. Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Cimitirul Lake View