Christian al III-lea, Conte Palatin de Zweibrücken

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Lua error în Modul:InfoboxRoyalty la linia 77: bad argument #1 to 'ipairs' (table expected, got nil). Christian al III-lea, Conte Palatin de Zweibrücken (7 noiembrie 1674, Strasbourg3 februarie 1735, Zweibrücken) a fost Conte Palatin de Birkenfeld, Bischwiller și Rappoltstein, iar din 1731, după moartea vărului său Gustav Samuel Leopold, Duce Palatin de Zweibrücken, a fost Duce Palatin de Zweibrücken.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Christian s-a născut la Strasbourg în anul 1674. A fost fiul lui Christian al II-lea, Conte Palatin de Zweibrücken-Birkenfeld și a Katharinei Ágata de Rappoltstein. A fost membru al Casei de Palatinate-Birkenfeld, o ramură a Casei de Wittelsbach. A fost singurul fiu al lui Christian al II-lea, Conte Palatin de Zweibrücken-Birkenfeld, care a ajuns la maturitate.

Și-a început cariera militară în Franța în 1697 când a preluat comanda unui regiment alsacian. În 1699 el a moștenit comitatul Rappoltstein de la mama sa. În 1702 a devenit maréchal de camp și doi ani mai târziu a fost promovat general locotenent. A excelat militar în Bătălia de la Oudenaarde în 1708.

În 1717, tatăl lui a murit. Christian a părăsit armata și a preluat administrarea Zweibrücken-Birkelfeld, care era o mică partea din comitatul Sponheim. În 1731, contele palatin Gustavus Samuel Leopold de Zweibrücken a murit fără să aibe moștenitori și Christian al III-lea a moștenit teritoriul.

A murit la Zweibrücken în 1735, la vârsta de 60 de ani. Mormântul se află în biserica Alexanderskirche din Zweibrücken.

Căsătorie și copii[modificare | modificare sursă]

În 1719, la Schloss Lorentzen, el s-a căsătorit cu Caroline de Nassau-Saarbrücken (1704–1774) și au avut patru copii:

Literatură[modificare | modificare sursă]

  • Maximilian V. Sattler: Lehrbuch der bayerischen Geschichte, Lindauer, 1868, S. 411
  • Johann Georg Lehmann: Vollständige Geschichte des Herzogtums Zweibrücken und seiner Fürsten, Kaiser, 1867, S. 485 ff.

Legături externe[modificare | modificare sursă]