Chior să fii, noroc să ai!

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Chior să fii, noroc să ai!
Mr. Magoo
Mr magoo.jpg
Afișul filmului
Rating Rating.gif
Gen Film de comedie  Modificați la Wikidata
Regizor Stanley Tong
Autor Pat Proft[*]
Tom Sherohman[*]  Modificați la Wikidata
Scenarist Pat Proft
Tom Sherohman
Producător Ben Myron
Distribuitor Walt Disney Pictures
Studio UPA Productions
Director de imagine Jingle Ma[*]  Modificați la Wikidata
Operator(i) Thomas E. Ackerman
Montaj Michael R. Miller
Stuart Pappé
David Rawlins
Muzica Mike Tavera
Costume Tom Bronson[*]  Modificați la Wikidata
Distribuție Leslie Nielsen
Premiera 25 decembrie 1997
Durata 87 min.
Țara Statele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii
Filmat în Vancouver  Modificați la Wikidata
Limba originală engleză
Buget 30 milioane $
Încasări 21.437.192 $
Website oficial http://movies.disney.com/mr-magoo  Modificați la Wikidata
Prezență online

Chior să fii, noroc să ai! (în engleză Mr. Magoo) este un film de comedie din 1997, inspirat din desenele animate cu aceleași nume. Filmul a fost produs de Walt Disney Pictures și a fost distribuit inițial la cinematografe în 1997. Rolul titular este interpretat de Leslie Nielsen. El a fost produs de Ben Myron și a fost primul film de limbă engleză făcut de regizorul din Hong Kong, Stanley Tong. Producția cinematografică a fost filmată la Foz do Iguaçu (Brazilia) și Vancouver (Canada). Reacțiile critice și ale publicului au fost nefavorabile.

Rezumat[modificare | modificare sursă]

Quincy Magoo (Leslie Nielsen) este un milionar excentric cu o vedere foarte proastă care refuză să poarte ochelari și intră întotdeauna în încurcături. În cursul unui jaf la un muzeu organizat de Austin Cloquet (Malcolm McDowell), el intră din întâmplare în posesia unei pietre prețioase foarte valoroase numită Steaua Kuristanului. Autorii furtului organizează un complot pentru a recupera piatra. Magoo este suspectat de furt de către agenții federali Stupak (Stephen Tobolowsky) de la FBI și Anders (Ernie Hudson) de la CIA. Pentru a pune mâna pe bijuterie, Cloquet o trimite pe Luanne LeSeur (Kelly Lynch), poreclită "Văduva Neagră". Bijuteria ajunge la neîndemânaticul hoț Bob Morgan (Nick Chinlund) care i-o duce lui Cloquet.

Cloquet organizează o licitație pentru a vinde piatra celor mai mari infractori internaționali. Deghizat într-un mare gangster sud-american pe nume Ortega "The Piranha" Peru, Magoo participă și el la licitație și reușește să fure piatra. Steaua Kuristanului ajunge apoi la Luanne LeSeur care i-o duce în Brazilia adevăratului Ortega Peru (Miguel Ferrer), care vrea să i-o dea ca dar de nuntă viitoarei sale soții. Magoo se duce acolo și recuperează piatra, iar răufăcătorii sunt arestați cu toții. Piatra este înapoiată proprietarilor de drept, iar Magoo revine înapoi în benzile desenate, de unde ieșise la începutul filmului.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Recepție[modificare | modificare sursă]

Filmul a obținut recenzii majoritar negative, având un rating de aprobare de 4% pe situl Rotten Tomatoes.[1] [2] [3] Chior să fii, noroc să ai! a fost un eșec la box-office, aducând venituri de doar 21.4 milioane de dolari pe plan intern, nereușind să-și acopere bugetul de 30 milioane de dolari.

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]