Cerasella

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Cerasella
1959-Cerasella s.jpg
Afișul românesc al filmului
Titlu originarCerasella
Genfilm de comedie
film muzical
RegizorRaffaello Matarazzo
AutorSandro Continenza[*]
Raffaello Matarazzo[*]
Dino Verde[*]  Modificați la Wikidata
ScenaristSandro Continenza
Raffaello Matarazzo
Dino Verde
Bazat peun subiect de
Ugo Pirro și Enzo Bonagura
StudioTitanus
Director de imagineVáclav Vích
MontajMario Serandrei
MuzicaGiorgio Fabor
DistribuțieClaudia Mori
Mario Girotti
Luigi De Filippo
Alessandra Panaro
Premiera1959
Durata105 minute
a/n
ȚaraItalia Italia
Locul acțiuniiCampania  Modificați la Wikidata
Limba originală italiană
Disponibil în românăsubtitrat
Prezență online

Cerasella (titlul original: în italiană Cerasella) este un film de comedie italian, precursor al genului musicarelli din anii '60, realizat în 1959 de regizorul Raffaello Matarazzo, protagoniști fiind actorii Claudia Mori, Mario Girotti, Luigi De Filippo și Alessandra Panaro. Mario Girotti (care a devenit mai târziu celebru sub pseudonimul Terence Hill), în acel timp având douăzeci de ani, iar Claudia Mori, având doar 15 ani, și-au făcut debutul ca actori în rolul îndrăgostiților. Subiectul filmului este amplasat în Napoli și turnat pe plajele de pe coasta Amalfitană.

Conținut[modificare | modificare sursă]

Information icon.svg Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Cerasella este o tânără napolitană care urmează să se căsătorească cu Alfredo, fără să-l iubească. Chiar înainte de nuntă, ea fuge refugiindu-se pe o barcă mică, unde îl întâlnește pe bogatul și chipeșul Bruno care, la rândul său, este pe punctul de a se căsători cu Nora. Tatăl lui Bruno face presiuni ca fiul său să o părăsească pe Nora, bănuind că fata este interesată doar de averea familiei și nu de Bruno. Acesta nu acceptă ultimatumul tatălui și ca urmare este dezmoștenit. Băiatul și-a pierdut acum averea și, de asemenea, Nora care având în vedere situația, decide să-l părăsească.

Cerasella îl ajută pe Bruno să-și găsească un loc de muncă, cu condiția ca acesta să se prefacă iubitul ei: tânărul acceptă. Curând ficțiunea devine realitate, iar cei doi se îndrăgostesc. Tatăl lui Bruno, dându-și seama că tânărul a renunțat la tot pentru a se căsători cu Nora, consimte la căsătorie, iar Nora face totul pentru a-și recâștiga fostul iubit, ajungând chiar până la a calomnia pe Cerasella. Inițial, Bruno crede în Nora, părăsește serviciul și pe Cerasella, dar tatăl lui Bruno pune lucrurile imediat la punct după ce a purtat o discuție cu fata.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Alessandra Panaro și Mario Girotti într-o scenă din film
Luigi De Filippo și Claudia Mori, scenă din film

Melodii din film[modificare | modificare sursă]

Cântecele din film sunt interpretate de Gloria Christian:

Multe alte melodii ale filmului fac parte din repertoriul napolitan de cântece, care au participat la cel de-al "VII Festival della Canzone Napoletana". Cântecul „Cerasella” a câștigat locul I iar „Sarrà chissà...!” locul IV [1].

Referințe[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]