Cascais

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Cascais
—  Oraș  —

Drapel
Drapel
Stemă
Stemă
Cascais se află în Portugalia
Cascais
Cascais
Cascais (Portugalia)
Poziția geografică
Coordonate: 38°41′N 9°25′V ({{PAGENAME}}) / 38.683°N 9.417°V

ȚarăPortugalia Portugalia
Districts[*]Districtul Lisabona

Suprafață[1]
 - Total97,4 km²
Altitudinem.d.m.

Populație
 - Total35 locuitori

Fus orarUTC±0
Cod poștal2750
Prefix telefonic214

Localități înfrățite
 - 23 orașe înfrățitelistă

Prezență online
site web oficial Modificați la Wikidata
OpenStreetMap relation Modificați la Wikidata

Poziția localității Cascais
Poziția localității Cascais
Poziția localității Cascais

Cascais este un oraș situat în partea de vest a Portugaliei, pe malul Atlanticului. Suburbie a capitalei portugheze, localitatea a evoluat de la un mic port pescăresc la o stațiune balneoclimaterică vestită.

Cascais se se intinde pe  97,40 km² si are 206 479 de locuitori împărțiți in 4 parohii. În partea de nord este limitat de orașul Sintra, in est de orașul Oeiras și in sud/vest de oceanul Atlantic, parte care se mai numește și faimoasa Costa do Estoril.

Cascais se situeaza la 30 de minute de capitala Portugalie, Lisabona de-a lungul malului mării. încă din secolul al XIX-lea , Cascais este unul dintre orasele cele mai vizitate si apreciate din punct de vedere turistic. Turiștii se pot bucura de o clima blânda, plaje , peisaje si gastronomie variată.

Turism[modificare | modificare sursă]

Astăzi, în Cascais există un port mare cu iahturi  și mai multe plaje mici de nisip.

Turiștilor din Lisabona le este ușor sa ajunga în Cascais atât cu mașina, cât și cu frecventele trenuri de navetiști, cu un cost minim. Municipiul are un muzeu de artă, dar și un muzeu oceanografic,  parcuri și încântătoare străzi pavate, aflate în centrul istoric. Orașul are multe hoteluri si apartamente turistice, precum și multe restaurante, pentru toate categoriile sociale. Este un loc bun pentru cei care vizitează Lisabona și împrejurimile și nu doresc să se cazeze în centrul luxosului oraș, dar totuși preferă un mediu urban și sofisticat.

Cascais este înconjurat de plaje populare, cum ar fi plaja Guincho, la vest și muntii Sintra, la nord. Câteva dintre țărmuri sunt înconjurate de stânci, ceea ce ofera turiștilor peisaje și obictive turistice naturale cum ar fi Boca do Inferno. Este, de asemenea, o destinație populară de golfuri cu aproximativ 10 golfuri în apropiere. Surfing, sailing, windsurfing si kitesurfingul sunt de asemenea populare datorită vremii favorabile. În 2007, Cascais a fost gazda oficială a Campionatului Mondial ISAF.

Municipalitatea găzduiește, de asemenea, evenimente internaționale privind tenisul și motocicletele. Mai mulți ani la rând a fost gazda pentru FIA F1 Portugalia Grand Prix.  Faimosul cazinou Estoril este unul dintre cele mai mari din Europa. Aproape de cazinou se afla hotelul Palacio, un hotel de 5 stele unde scene din filmul cu James Bond, On Her Majesty's Secret au fost filmate.


Pentru mai multe imagini, vizitati https://vacantelemele.wordpress.com/2012/09/29/portugalia-cascais/

Commons
Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Cascais
  1. ^ ,Instituto Nacional de Estatística[*][[Instituto Nacional de Estatística (Portugal's principal government institution in charge of statistics and census data)|​]] https://www.ine.pt/xportal/xmain?xpid=INE&xpgid=ine_indicadores&indOcorrCod=0008350&selTab=tab0, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)