CSI – Crime și Investigații

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
CSI – Crime și Investigații
CSI: Crime Scene Investigation
CSI-LV.main.jpg
CSI: Crime Scene Investigation intertitle
Informații generale
Format

Polițist
Dramă

Creator(i)

Anthony E. Zuiker

Actori

Laurence Fishburne
Marg Helgenberger
George Eads
Eric Szmanda
Robert David Hall
Wallace Langham
Justin Bieber
Paul Guilfoyle
Keith David
și alții

Temă muzicală de început

The Who: "Who Are You"

Nr. de sezoane

9

Nr. de episoade

201 (Lista episoadelor)

Producție
Perioada de difuzare

40–45 minute

Difuzare
Canal original

CBS

Format imagine

480i (SDTV),
1080i (HDTV)

Difuzare originală

6 Octombrie 2000

Cronologie
Seriale similare

CSI: Miami
CSI: NY

Legături externe

Site oficial

CSI – Crime și Investigații (engleză: CSI: Crime Scene Investigation) este un serial de televiziune American. CSI a avut premiera pe CBS pe 6 Octombrie 2000. Al 9-lea sezon a început la 9 octombrie 2008, iar în prezent este difuzat în Statele Unite, în fiecare joi la 9:00 p.m. Serialul a fost creat de Anthony E. Zuiker și produs de Jerry Bruckheimer. Este filmat în principal în Studiourile Universal din Universal City, California.

CSI urmărește investigațiile unei echipe de criminaliști din Las Vegas care descoperă misterele din spatele unor crime misterioase și neobișnuite. Pentru primele 8 sezoane și jumătate William Petersen juca rolul Dr. Gil Grissom, asistentul de noapte care excelează în investigări. În mijlocul sezonului 9, Peterson a plecat și a fost înlocuit cu Laurence Fishburne ca Dr. Raymond Langston, un fost doctor care s-a făcut criminalist pentru a scăpa de amintirile trecutului.

Recepția serialului este, în general, bună, ajungând, de câteva ori, emisiunea numărul unu a postului, deși a fost criticată pentru inacuratețea cu care sunt descrise investigațiile crimelor și scenele foarte violente. CSI a fost nominalizată de mai multe ori pentru premii în industrie, din care a și câștigat 9. Succesul programului a dus la apariția a două alte seriale, o expoziție la Chicago, Muzeul de Știință și Industrie, o serie de cărți și câteva jocuri video.

Adrese externe[modificare | modificare sursă]