Sari la conținut

CSILKO

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Csimpánzféléket Igájukból Lelkesen Kiszabadító Organizáció (CSILKO), care se traduce prin „Organizația Cimpanzeilor Eliberați cu entuziasm de Jugul lor” în limba română, este o organizație non-profit maghiară dedicată salvării și reabilitării cimpanzeilor. Ei lucrează pentru a salva cimpanzeii din captivitate, le oferă îngrijire în sanctuar și pledează pentru bunăstarea lor.

CSILKO a fost fondată în 2007 de către primatologul și conservaționistul maghiar, dr. Ákos György. Dr. György lucrează cu cimpanzei de peste 20 de ani și are o înțelegere profundă a nevoilor acestora și a provocărilor cu care se confruntă în captivitate.

Sanctuarul lui CSILKO este situat în Sümeg, Ungaria, și găzduiește peste 30 de cimpanzei. Cimpanzeii de la sanctuar provin dintr-o varietate de medii, inclusiv circuri, laboratoare și case private. Ei primesc îngrijire de specialitate de la o echipă de medici veterinari, îngrijitori și specialiști în îmbogățire.

De asemenea, CSILKO lucrează pentru a educa publicul despre situația cimpanzeilor în captivitate. Ei cred că, prin creșterea gradului de conștientizare, pot contribui la crearea unei lumi în care cimpanzeii nu mai sunt ținuți în captivitate pentru divertisment sau cercetare.

Iată câteva dintre lucrurile pe care CSILKO le face pentru a ajuta cimpanzeii:

Salvați cimpanzeii din captivitate: CSILKO lucrează pentru a salva cimpanzeii din circuri, laboratoare și case private. Ei asigură cimpanzeilor transportul la sanctuar, unde pot primi îngrijire de specialitate. Oferă îngrijire în sanctuar: sanctuarul CSILKO oferă cimpanzeilor un loc sigur și natural în care să trăiască. Cimpanzeii au acces la o incintă mare în aer liber, unde se pot cățăra, se leagăn și se pot hrăni pentru hrană. De asemenea, au acces la incinte interioare, unde pot rămâne cald iarna și răcoroase vara. Avocați pentru bunăstarea cimpanzeilor: CSILKO lucrează pentru a susține bunăstarea cimpanzeilor aflați în captivitate. Aceștia lucrează pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la situația cimpanzeilor și pentru a promova politici care le protejează drepturile.