CLISP

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
CLISP
LogoCLISP.jpg
Clisp snapshot.jpg
Autor inițial Bruno Haible and Michael Stoll
Dezvoltator Various
Versiune inițială April 1987
Ultima versiune 2.47 (2008 Oct 23)
Sistem de operare Cross-platform
Limbă Common Lisp
Tip Compiler and runtime
Licență Licența Publică Generală GNU  Modificați la Wikidata
Prezență online
http://clisp.cons.org/

CLISP este o implementare a limbajului de programare Common Lisp inițial dezvoltat de Bruno Haible și Michael Stoll pentru Atari ST. Astăzi, este suportat de sitemele Unix și Microsoft Windows.

CLISP este o implementare a Common Lisp, incluzând un interpretor și un compilator, precum și un depanator (debugger), o interfață socket, interfață în limbi străine, suport puternic pentru internaționalizare și sisteme obiect (CLOS și MOP).

CLISP este scris în C și Common Lisp. CLISP este acum parte a GNU Project și este un software liber, disponibil în conformitate cu termenii Licența Publică Generală GNU (GPL).

Istoric[modificare | modificare sursă]

Haible nu a dorit inițial să distribuie CLISP sub licență GPL, dar într-un schimb de email-uri cu Richard Stallman, el acceptat să facă acest lucru.

Porturi[modificare | modificare sursă]

CLISP poate funcționa pe aproape toate sistemele de operare bazate pe Unix, dar și pe Microsoft Windows. Deși interpreatrea bytecode este de obicei mai lentă decât sistemul de compilare nativ, aceasta nu este o problemă majoră, mai ales în aplicațiile bazate pe Web.

Referințe[modificare | modificare sursă]


Legături externe[modificare | modificare sursă]