Sari la conținut

Cărăbuș '68

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Cărăbuș '68 (uneori numită doar Cărăbuș) a fost o formație românească de muzică rock, înființată în 1968 la București ca orchestră a Teatrului „Constantin Tănase”. Numele grupului îl omagiază pe acela al celebrei trupe de teatru conduse de actorul Constantin Tănase în perioada interbelică.

Activitate[modificare | modificare sursă]

Repertoriul formației cuprindea majoritar preluări ale unor piese de muzicieni străini, precum Cream, Jimi Hendrix. Componența formației a fost decisă în întregime de către poliinstrumentistul Cornel „Muzicuță” Ionescu.[1] Au făcut parte din Cărăbuș '68: Ionescu (chitară bas, lider), Emilia Cîrstoiu (voce),[2] Dan Andrei Aldea (chitară), Villy Palaghioiu (orgă electronică), Petre Iordache (saxofon), Puiu Pavel Brec (baterie).

Proiectul nu a rezistat mai departe de anul 1969, iar membrii și-au continuat cariera alături de alte formații.[1] Ionescu și Aldea au migrat la Sfinx. Primul nu a rămas decât câteva luni de zile, mai apoi făcând parte din ultima componență a formației Coral (până în 1971), în vreme ce revenirea lui Aldea în Sfinx (unde mai fusese membru pentru scurt timp, în 1968) avea să fie decisivă pentru istoria respectivei formații.

Bibliografie[modificare | modificare sursă]

  • Ionescu, Doru (2005). Timpul chitarelor electrice (vol. I, ediția 1), Editura Humanitas Educațional, București. ISBN 973-689-063-5

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b Ionescu, pag. 144
  2. ^ Ionescu, pag. 188