Bull Terrier

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Un exemplar adult (femelă) de Bull Terrier

Bull Terrier este o rasă de câini de talie medie, cu corp scund și musculos. Exemplare din această rasă au fost folosite în secolul al XIX-lea în luptele cu taurii. La originea rasei Bull Terrier se află Old English Staffordshire Terrier(un câine care era mult mai mare decât actualul Bull Terrier). Blana este scurtă și aplatizată pe forma corpului, de diferite culori. Înălțimea (standard) la greabăn este între 45 și 50 cm, iar greutatea între 25 și 33 kg. În 1936, s-a hotărât că Bull Terrier-ul alb și cel colorat să fie considerați varietăți distincte ale aceleași rase.

Bull Terrierul educat corespunzător devine un câine prietenos, cu temperament bun, cunoscut pentru simțul natura dominantă ce necesită control ferm din partea proprietarului. Este un luptător tenace, deseori agresiv către alte animale.

Bull Terrierul este numit de specialiști și „gladiatorul câinilor”. Are o structură musculară bine definită. În trecut, acești câini erau puși să participe la lupte.

Istorie[modificare | modificare sursă]

Acest câine a rezultat din încrucișarea Terrierului cu vechiul Bulldog englez la începutul secolului al XIX-lea. Era agil și folosit pentru momirea taurilor, lupte canine și înlăturarea dăunătorilor din gospodării. Era prețuit pentru curaj, agilitate și viteză.

Vezi și[modificare | modificare sursă]