Bufonul de aur

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Bufonul de aur
Informații generale
AutorMargaret Astrid Lindholm Ogden
Genfantezie
SerieTrilogia Omul arămiu[*]
Ediția originală
Titlu original
The Golden Fool
Limbalimba engleză Modificați la Wikidata
Țara primei apariții Statele Unite ale Americii Modificați la Wikidata
Data primei apariții
Ediția în limba română
TraducătorAntuza Genescu[1]
EditurăEditura Nemira, în Colecția Nautilus fantasy[2]
Data apariției11 mai 2016
Număr de pagini752
ISBN roISBN 978-606-758-292-5
Formattp
Cronologie
Misiunea Bufonului
Destinul bufonului

Bufonul de aur (2002) (titlu original The Golden Fool) este o carte a scriitoarei americane Robin Hobb. Este a doua parte din trilogia Omul arămiu (Tawny Man).[3]

Prezentare[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Fitz a reușit să-l salveze pe prințul Dutiful din ghearele rebelilor Pestriți. Dar încă o dată costul protejării liniei neamului Farseer a fost scump: lupul Ochi Întunecați este mort.

Fitz, foarte îndurerat după moartea iubitului său partener în spirit, lupul Ochi Întunecați, ia cu reticență postul de Maestrul Meșteșugului pentru a-l învăța pe prințul Dutiful Meșteșugul. Simte că trebuie să facă acest lucru, deoarece este aproape tatăl lui Dutiful. Dutiful, moștenitorul tronului, a fost conceput de Verity folosind corpul lui Fitz cu cincisprezece ani mai devreme cu utilizarea Meșteșugului și, din această cauză, este atât de îndemânatic, cât și înțelept. Fitz nu este un mare profesor și abia deține controlul propriului său Meșteșug, dar el este singurul care a mai fost învățat cum să îl folosească. Știe că Dutiful trebuie protejat de calitățile captivante ale Meșteșugului, precum și de tentațiile periculoase ale lui Wit și de mașinațiile politice care îi înconjoară pe măsură ce Pestriții amenință să arunce cele Șase Ducate într-un război civil.

La îndemnul vechiului său mentor, maestrul Chade, acum sfetnicul lord al Reginei Kettricken, el încearcă, de asemenea, să caute noi utilizatori de Meșteșuguri ca însoțitori pentru Dutiful. Dându-se drept servitorul Tom Badgerlock în timp ce Bufonul se preface a fi nobilul decadent Lordul Auriu, el rămâne în castel și își învață noua sa coterie (gașcă) Meșteșugul, inclusiv pe Chade. Căutările sale îl conduc la un candidat cel mai puțin probabil; un tânăr cu probleme psihice pe nume Thick, suspicios după ani de maltratare, dar mai puternic în Meșteșug decât orice persoană pe care a întâlnit-o vreodată Fitz.

În același timp, cele Șase Ducate se confruntă cu o nouă amenințare la adresa păcii fragile care a existat de la sfârșitul Războiului Corăbiilor Roșii. Regina Kettricken intenționează să-l căsătorească pe prințul Dutiful cu Narcesca (Prințesa) Elliania, sosită din Insulele Străine, pentru a încheia o alianță durabilă între cele două țări, așa cum a făcut odată căsătoria ei cu prințul moștenitor Verity. Elliania declară că nu se va căsători cu Dutiful fără ca acesta să-i aducă capul lui Icefyre, unul dintre ultimii dragoni adevărați (Icefyre, dragonul negru din Runele Zeului, doarme adânc în miezul ghețarului de pe Insula Aslevjal).

Cuprins[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Title: Bufonul de aur”. www.isfdb.org. Accesat în . 
  2. ^ „Bufonul de aur (Trilogia Omul Arămiu, partea a II-a)”. Editura Nemira. Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ „The Golden Fool (Tawny Man, book 2) by Robin Hobb”. www.fantasticfiction.com. Accesat în . 

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]