Australian Defence League

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Australian Defence League
Înființare  Modificați la Wikidata

Australia Defence League (ADL) este o gașcă⁠(d) naționalistă și de extremă dreapta. Grupul este cunoscut pentru activitățile sale islamofobe, amenințări teroriste, abuzuri, doxxing⁠(d) și hărțuire. Acesta a fost înființat în 2009 în Sydney, fiind o filială a mișcării English Defence League.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Activități[modificare | modificare sursă]

În 2014, grupul a a intrat în atenția mass-mediei naționale după ce s-a descoperit că membrii și adepții ADL urmăreau și fotografiau femeile musulmane în transportul public, abuzau verbal musulmanii, afișau postere islamofobe în apropierea moscheilor și amenințau că vor arunca în aer o școală islamică.[1]

Mai târziu, în același an, s-au tras focuri de armă asupra casei fostului președinte al ADL, fapt considerat de poliție drept o posibilă răzbunare pentru amenințările cu bombă.[2] Ca urmare a presiunilor puse de susținătorii campaniei #illridewithyou, Facebook a închis paginile grupului.[3]

La 22 decembrie 2014, doi membri ai ADL implicați într-un conflict violent în fața moscheii Lakemba din Sydney au fost arestați și acuzați de agresiune⁠(d)și comportament neadecvat. Aceștia au fost condamnați și închiși timp de cinci săptămâni.[4][5]

În 2014 și 2015, grupul a fost implicat în protestele Vocile lui Bendigo și Opriți Moscheea Bendigo. Acesta a fost unul din numeroasele grupuri de extremă dreapta - printre care și Q Society⁠(d), Reclaim Australia⁠(d), True Blue Crew și United Patriots Front - care s-au opus construirii unei moschei de 3 milioane de dolari și a unui centru comunitar islamic în Bendigo, Victoria⁠(d).[6][7]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Rubinsztein-Dunlop, Sean. „Tensions between Australian Defence League and Muslim community reach violent new heights”. Australian Broadcasting Corporation. Accesat în . 
  2. ^ Rubinsztein-Dunlop, Sean. „Tensions between Australian Defence League and Muslim community reach violent new heights”. Australian Broadcasting Corporation. Accesat în . 
  3. ^ Kimmorley, Sarah. „Facebook Has Shut Down The Australian Defence League's Racist Page On Complaints From #illridewithyou Supporters”. Business Insider. Arhivat din original la . Accesat în . 
  4. ^ „Australian Defence League leader Ralph Cerminara refused bail over Lakemba brawl”. Australian Broadcasting Corporation. Accesat în . 
  5. ^ Hall, Bianca. „Street fights and 'internet vigilantes': Inside Australia's anti-Islam movement”. Sydney Morning Herald. Fairfax. Accesat în . 
  6. ^ „Sociel Cohesion In Bendigo” (PDF). Victorian Multicultural Commission. Victorian Government. Accesat în . 
  7. ^ „Far-right group spreading anti-mosque message in Bendigo”. theage.com. . Accesat în . 

Vezi și[modificare | modificare sursă]