Augustus Constantin

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Augustus Viorel Constantin (n. 7 iulie 1974 la Râmnicu Vâlcea, România) este un arbitru român de fotbal. A promovat în Divizia A în 1999, primul său meci fiind FC Onești - Astra Ploiești, la data de 22 mai 1999. În 2002 a ajuns pe lista FIFA, debutând pe plan internațional la Campionatul European pentru jucători cu vârste sub 17 ani, programat în 2002. Abia în 2006 a condus primul meci intercluburi din cupele europene, întâlnirea Kairat Almaty - Fehervar din Cupa UEFA. Face parte din a treia categorie de arbitri UEFA.

Tatăl său, fostul arbitru Gheorghe Constantin, a condus Comisia Centrală a Arbitrilor până în 2009, când a fost arestat în scandalul de corupție Cazul Penescu.

Nu a fost delegat niciodată la derbiul Steaua - Dinamo, având câte o singură prezență la centru în meciurile Dinamo - Rapid și Rapid - Steaua. În data de 19 septembrie la meciul din Liga I dintre CFR Cluj și Vaslui, Augustus Constantin a dat penalty pentru la un fault inexistent echipei CFR Cluj, după ce i-a anulat un gol valabil lui Wesley jucătorul echipei FC Vaslui.[1]

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]