Arhitectura informațională

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Arhitectura informațională (IA) este designul structural al mediilor de informații partajate; arta și știința organizării și etichetării site-urilor web, a intraneturilor, a comunităților online și a software-ului pentru a sprijini utilizabilitatea și găsirea; și o comunitate emergentă de practică axată pe aducerea principiilor designului, arhitecturii și științei informației în peisajul digital.[1] De obicei, aceasta implică un model sau concept de informație care este utilizat și aplicat activităților care necesită detalii explicite ale sistemelor de informații complexe. Aceste activități includ sisteme de bibliotecă și dezvoltare de baze de date.

Arhitectura informațională este considerată a fi fondată de Richard Saul Wurman.[2] Astăzi există o rețea din ce în ce mai mare de specialiști în IA activi care constituie Institutul de Arhitectură a Informației.[3]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „What is IA?” (PDF). Information Architecture Institute. Arhivat din original (PDF) la . Accesat în . .
  2. ^ „Richard Saul Wurman awarded for Lifetime Achievement”. Smithsonian Cooper-Hewitt, National Design Museum. Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ „Join the IA Network”. Information Architecture Institute. Arhivat din original la . Accesat în . .

Bibliografie[modificare | modificare sursă]