Sari la conținut

Arhitect peisagist

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Arhitectul peisagist este o persoană implicată în planificare, design și câteodată privire în ansamblu la unui peisaj exterior sau a unui spațiu. Practica lor profesională este cunoscută sub denumirea de Arhitectură Peisageră.

Termenul de arhitect peisagist câteodată este confundat cu grădinar, designer, arhitect, topograf, inginer, probabil datorită faptului că aceasta este o profesie relativ nouă. Arhitectura peisajului nu a fost recunoscută în țările dezvoltate ca fiind o profesie distinctă până la începutul secolului XX. În ciuda eforturilor arhitectilor peisagiști, încă nu este neobișnuit ca un arhitect de cladiri sa primească bani pentru realizarea serviciilor de arhitectură peisageră.

Termenul de arhitect peisagist are diferite semnificații în funcție de locație; totuși, în general acest titlu este protejat și pentru a practica arhitectura peisageră este necesară licența sau înregistrarea. Aceasta variază de la o locație la alta, spre exemplu în S.U.A. se oferă "acte pentru practicare" iar alții oferă "acte de titlu". Fiecare se referă la limitarea dintre persoanele care sunt și cele care nu sunt licențiate.