Apex Magazine

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare

Apex Magazine
Informații generale
Data fondării  Modificați la Wikidata
Limbălimba engleză[1]  Modificați la Wikidata
ISSN2157-1406
Prezență online
site web oficial
Coperta

Apex Magazine, cunoscută anterior sub denumirea Apex Digest, este o revistă americană de horror și science-fiction care a început să fie publicată în anul 2005, în Lexington, Kentucky. Apex Magazine a publicat ficțiuni, critică și interviuri. Există și o piață profesională și se plătesc 8 cenți USD pe cuvânt, așa cum prevede norma definită de SFWA. Revista a fost editată de către Jason Sizemore și a avut o apariție lunară. Din mai 2019, Apex Magazine și-a suspendat publicarea. În mai 2020, Jason Sizemore a anunțat reluarea apariției începând cu ianuarie 2021.

Autori publicați[modificare | modificare sursă]

Printre autorii publicați în revistele Apex se pot enumera Neil Gaiman, Poppy Z. Brite, Cherie Priest, Eugie Foster, Ben Bova, William F. Nolan, Sara King, Brian Keene, Rebecca Roanhorse și alții. Printre autorii care au apărut în edițiile online Apex se află Steven Savile, Sara King, David Conyers sau Lavie Tidhar.

Singurul scriitor român publicat în Apex Magazine este Marian Coman a cărui povestire, The Small White, a apărut în numărul 116 (ianuarie, 2019).

Premii[modificare | modificare sursă]

Ficțiunile publicate în Apex au fost nominalizate la Premiul Nebula[2] și Premiul Hugo. Poezia publicată în Apex a fost nominalizată la Premiul Rhysling.[3]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ The ISSN portal 
  2. ^ „2011 Nebula Awards Nominations”. Science Fiction Writers of America (SFWA). Accesat în 2011-18-05.  Verificați datele pentru: |access-date= (ajutor)
  3. ^ „2011 Rhysling Award Nominations”. Science Fiction Poetry Association. Accesat în 2011-18-05.  Verificați datele pentru: |access-date= (ajutor)

Legături externe[modificare | modificare sursă]