Apex Magazine

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Apex Magazine
Informații generale
Data fondării  Modificați la Wikidata
ISSN2157-1406
Prezență online
site web oficial
Coperta

Apex Magazine, cunoscută anterior sub denumirea Apex Digest, este o revistă americană de horror și science-fiction care a început să fie publicată în anul 2005, în Lexington, Kentucky. În anul 2008, Apex Digest a încetat să mai fie tipărită și a devenit o revistă on-line. Site-ul gratuit, Apex Magazine, conține ficțiuni, critică și interviuri. Există și o piață profesională și se plătesc 5 cenți USD pe cuvânt, așa cum prevede norma definită de SFWA și HWA. În prezent, revista este editată de către Jason Sizemore și este publicată lunar.

Autori publicați[modificare | modificare sursă]

Printre autorii publicați în revistele Apex se pot enumera Neil Gaiman, Poppy Z. Brite, Cherie Priest, Eugie Foster, Ben Bova, William F. Nolan, Sara King, Brian Keene, Rebecca Roanhorse și alții. Printre autorii care au apărut în edițiile online Apex se află Steven Savile, Sara King, David Conyers sau Lavie Tidhar.

Singurul scriitor român publicat în Apex Magazine este Marian Coman a cărui povestire The Small White a apărut în numărul 116 (ianuarie, 2019).

Premii[modificare | modificare sursă]

Ficțiunile publicate în Apex au fost nominalizate la Premiul Nebula.[1] Poezia publicată în Apex a fost nominalizată la Premiul Rhysling.[2]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „2011 Nebula Awards Nominations”. Science Fiction Writers of America (SFWA). Accesat în 2011-18-05.  Verificați datele pentru: |access-date= (ajutor)
  2. ^ „2011 Rhysling Award Nominations”. Science Fiction Poetry Association. Accesat în 2011-18-05.  Verificați datele pentru: |access-date= (ajutor)

Legături externe[modificare | modificare sursă]