Apex Magazine

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Apex Magazine
Informații generale
Data fondării   Modificați la Wikidata
ISSN 2157-1406
Prezență online
site web oficial
Coperta

Apex Magazine, cunoscută anterior sub denumirea Apex Digest, este o revistă americană de horror și science-fiction care a început să fie publicată în anul 2005, în Lexington, Kentucky. În anul 2008, Apex Digest a încetat să mai fie tipărită și a devenit o revistă on-line. Site-ul gratuit, Apex Magazine, conține ficțiuni, critică și interviuri. Există și o piață profesională și se plătesc 5 cenți USD pe cuvânt, așa cum prevede norma definită de SFWA și HWA. Revista este editată de către Catherynne M. Valente și este publicată lunar.

Autori publicați[modificare | modificare sursă]

Printre autorii publicați în revistele Apex se pot enumera Neil Gaiman, Poppy Z. Brite, Cherie Priest, Eugie Foster, Ben Bova, William F. Nolan, Sara King, Brian Keene și alții. Printre autorii care au apărut în edițiile online Apex se află Steven Savile, Sara King, David Conyers sau Lavie Tidhar.

Premii[modificare | modificare sursă]

Ficțiunile publicate în Apex au fost nominalizate la Premiul Nebula.[1] Poezia publicată în Apex a fost nominalizată la Premiul Rhysling.[2]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ 2011 Nebula Awards Nominations”. Science Fiction Writers of America (SFWA). http://www.sfwa.org/nebula-weekend/nebula-awards/nominations/. Accesat la 05.18.2011. 
  2. ^ 2011 Rhysling Award Nominations”. Science Fiction Poetry Association. http://www.sfpoetry.com/ra/rhyscand.html. Accesat la 05.18.2011. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]