Sari la conținut

Ansamblu rezidențial

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Ansamblurile rezidențiale sunt grupuri de locuințe realizate de dezvoltatorii imobiliari, companii al căror obiect de activitate este de a achiziționa teren și de a îi crește valoarea prin construirea unor obiective.

Ansamblurile rezidențiale pot fi formate din locuințe individuale (vile) sau/și blocuri cu apartamente. În cazul ansamblurilor de vile, casele pot fi înșiruite, pot avea un perete comun (în acest caz numindu-se duplexuri sau vile cuplate) sau pot fi individuale (adică nu au pereți comuni). Ansamblurile rezidențiale oferă o soluție de locuire modernă în primul rând datorită facilităților oferite: magazin/ centru comercial, cafenea/ restaurant, locuri de parcare, locuri de joacă pentru copii, terenuri de sport, sală fitness, piscină etc. Locuințele sunt realizate la standarde înalte de calitate si sunt situate în general în zone bune.

Avantajele unei locuințe într-un ansamblu rezidențial sunt: securitate asigurată, confort prin facilitățile oferite și apartenența la o comunitate formată din oameni cu profile similare.

Ansamblurile rezidențiale au devenit la modă in ultimii ani în România. După câțiva ani în care s-au construit multe ansambluri de vile, din 2006 dezvoltatorii imobiliari s-au axat mai ales pe construirea de proiecte rezidențiale de blocuri noi.

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]