Annabella

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Annabella este un grup de întreprinderi ce activează în domeniul alimentar. Grupul operează un lanț de magazine cu același nume[1], o fabrică de conserve, o fermă și mai multe sere.[2]

Retail[modificare | modificare sursă]

Annabella
Tipsocietate cu răspundere limitată[3]
Fondată1994
Fondator(i)Dan Mutu și Dorina Mutu [4]
ȚaraRomânia
IndustrieComerț cu amănuntul în magazine nespecializate
Angajați1083[5]
Prezență online
https://www.annabella.ro/

Annabella (lanțul de magazine operat de grup) a atins 100 de stabilimente odată cu deschiderea Annabella Retail Park Horezu pe 31 mai 2023. Magazinele activează în 3 județe – Vâlcea, Argeș și Olt[1][6] – cu 4 tipuri de magazine – Annabella A-Z, Annabella Fresh (destinat comerțului de fructe și legume), Annabella (supermarket) și Annabella Express (magazin de proximitate)[7].

Fabrica de conserve[modificare | modificare sursă]

Fabrica de conserve Râureni fost achiziționată de grupul Annabella în 2008.[8][9]

Agricultură[modificare | modificare sursă]

Ferma Drăgășani a fost achiziționată în 2006 de Grupul Annabella. Ferma cuprinde o suprafață cultivată de peste 100 ha cât și o livadă de 70 ha cu pomi fructiferi.[2]

Grupul deține 2 hectare de sere în localitatea Grădinari.[2]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b „Primul retailer alimentar autohton care ajunge la o rețea de 100 de supermarketuri. Annabella a inaugurat și propriul Retail Park”. Economica.net. . Accesat în . 
  2. ^ a b c „Vizite guvernanentale la investițiile din Grupul Annabella, deținut de familia Dorina și Dan Mutu - Ziarul de Vâlcea”. Accesat în . 
  3. ^ Annabella SRL, ZF.ro,  
  4. ^ Romania, Forbes (), Dorina Mutu, Cofondator Annabella - Locul 18 în Top 50 cele mai influente, ediția 2022 - Forbes.ro, Forbes 
  5. ^ ANNABELLA SRL din SURAIA - CUI 6532457, termene.ro 
  6. ^ spune, Danciu (). „Retailerul român Annabella operat de familia Mutu din Vâlcea a ajuns la o rețea de 100 de magazine și a lansat un parc de retail”. Economedia.ro. Accesat în . 
  7. ^ „Topul magazinelor deținute de români: Annabella, Real și Succes au cele mai mari afaceri”. Economica.net. . Accesat în . 
  8. ^ „Fabrica de Conserve Râureni a fost vândută firmei ANNABELLA - Ziarul de Vâlcea”. Accesat în . 
  9. ^ „ZF Agropower. Brandul de conserve Râureni ajunge în 22 de piețe de pe patru continente. „Aproximativ 20% din vânzări vin de la export". ZF.ro. Accesat în .