Aniversare 35

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Aniversare 35
Copertă nedisponibilă
album de Phoenix
Lansare 1997
Gen rock
Casă de discuri Genius
Cronologie – Phoenix
Cantafabule - Bestiar (1996) Aniversare 35 Vremuri, anii 60... (1997)


Aniversare 35 este un album jubiliar al formației Phoenix, lansat în 1997 de către casa de discuri „Genius”. Pe copertă este menționat faptul că înregistrările au fost efectuate live în „Hyde Park” din Osnabrück, Germania, în vara anului 1990, vocea lui Mircea Baniciu fiind înregistrată și adăugată ulterior, în „Studio N” din Köln, Germania. Masterizarea a fost făcută în „Happy Valley Studios” din Osnabrück. Materialul nu a putut apărea atunci, datorită dezacordurilor dintre producătorii discului (Kappl și Covaci) și „Electrecord”, care era dispus să ofere mult mai puțin decât investiseră aceștia în material. Piesele reprezintă creații mai vechi, reorchestrate, sau piese apărute pentru prima dată pe vreun disc („Running” - în 1990, „De-a lungul”, „Sârba în căruță”). Acest material a fost piratat, înainte de a ieși pe piață oficial, piesele apărând întregi pe caseta audio „Pasărea Rock” (cca. 1995). În 1997, pe CD, s-a procedat la compilarea pieselor „Tamara” și „Would You Follow Me...?”, respectiv „Mica Țiganiadă”, „Strunga”, „Nunta” și „Running” în câte un singur track, pentru a nu oferi totuși un material similar cu SymPhoenix/Timișoara.

„Faptul care mă bucură enorm e că sunt acela care a produs primul disc al formației Phoenix reunită, după revoluție. Am produs și am finanțat discul «Aniversare 35». A venit Baniciu, pentru prima oară după 13 ani, au venit toți în Germania pentru că acolo am produs acest disc; deci Mircea Baniciu, Nicu Covaci, eu, Ovidiu Lipan, Mani Neumann, [Sorin] Tudoran [...]”
—Josef Kappl

Piese[modificare | modificare sursă]

 1. Empire Of Vampires
 2. Tamara / Would You Follow Me...?
 3. Mica Țiganiadă / Strunga / Nunta / Running
 4. Andrii Popa
 5. De-a lungul..., Sârba-n căruță, Ciocârlia
 6. Vasiliscul și Aspida
 7. Sirena
 8. Balaurul
 9. Stars Dance
 10. Wanting To Be Free...
 11. Pasărea Calandrinon
 12. Pasărea Roc...k And Roll
 13. Negru Vodă

Muzica: Nicolae Covaci (1, 2, 3, 9, 10, 13); Mircea Baniciu (4); Josef Kappl (6, 7, 8, 11, 12)

Textele: Tom Buggie (1, 10); J. Kirkbride / Rolf Möntmann (2); Andrei Ujică / Șerban Foarță (3a, 6, 7, 8, 11, 12); popular (3b, 4, 13); Victor Cârcu (3c); Paul H. Jellis (3d); Moni Bordeianu / Rolf Möntmann (9)

Componența formației[modificare | modificare sursă]

Invitați speciali: