Amy Dumas

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Fișier:Edge and Lita.jpg
Edge si Lita in iulie 2005.

Nume în ring: Miss Congeniality, Angelica, Lita

Înălțimea: 1.68 cm (5 ft. 6 in)

Greutatea: 61 kg (135 lb)

Data și locul nașterii: 14 aprilie 1975; Fort Lauderdale, Florida

Reședinta: Atlanta, Georgia

Antrenată de: Dory Funk Jr.( 1 an),Ricky Santana ( 2 ani),Ace Steel (2 ani),Kevin Quinn ( 2 ani);

Debut: 1999

Retragerea: 26 noiembrie 2006

Amy Christine Dumas (n. 14 aprilie 1975, Fort Lauderdale, Florida), mai cunoscută sub numele de ring Lita, este o fostă sportivă americană ce a evoluat ca wrestler în promoția World Wrestling Entertainment. Este vocea principală a formației de muzică punk și are două percinguri în limbă, două în nas și un tatuaj pe brațul drept. A avut relații cu Matt Hardy, Kane și Edge. De asemenea, a fost și prima divă care a învins-o pe Chyna. Culorile sale preferate sunt albastru, negru, verde, turcoaz și mov. În relația cu Kane a rămas însărcinată dar din păcate într-un meci de wrestling Snitsky le-a omorât copilul.

După ce a făcut pentru o scurtă perioadă o parte din Extreme Championship Wrestling, Dumas a semnat cu World Wrestling Entertainment în 1999. Inițial făcea o pereche cu Essa Rios, dar a obținut cel mai mare push al ei alăturându-se fraților Hardy în Team Extreme. De-a lungul carierei sale, a câștigat centura feminină în WWE(WWE Women's Championship) de patru ori. Aventura sa cu Adam "Edge" Copeland din 2005, a despărțit-o pe Amy de Matt Hardy. WWE-ul a folosit "povestea" celor trei ca un storyline pe durata anilor 2005 și 2006, ceea ce a făcut fanii să o huiduie pe Dumas pentru prima oară în cariera sa.

După retragerea ei în anul 2006, ea și iubitul ei de atunci, Shane Morton, au format trupa de punk rock, The Luchagors. Trupa a lansat un CD pe 17 Septembrie 2007.

În wrestling[modificare | modificare sursă]

  • Muzică de intrare
    • "Electron"(WWF)
    • "Loaded" de Zack Tempest (cu fratii Hardy),(WWF)
    • "It Just Feels Right" de Jim Johnston (WWF)
    • "Lovefurypassionenergy"(remix) de Boy Hits Car (WWE)