Altura

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Altura
Altura

Afișul românesc al filmului
Titlu originalAltura
Genfilm dramatic
RegizorMario Sequi
ScenaristÁkos Tolnay
Vinicio Marinucci
Bruno Valeri

Mario Sequi
Bazat pedupă un subiect de Mario Sequi
ProducătorSaverio R. D'Amico și Ákos Tolnay
StudioP.F.I. FILMS INTERNAZIONALE, Lion Film
Director de imagineMarco Scarpelli
MontajMarcella Gengarelli
MuzicaEnnio Porrino
DistribuțieEleonora Rossi Drago
Massimo Girotti
Roldano Lupi
Anna Maria Bottini
Premiera1949
Durata88 minute
a/n
ȚaraItalia Italia
Locul acțiuniiSardinia  Modificați la Wikidata
Limba originală italiană
Disponibil în românăsubtitrat
Prezență online

Altura (titlul original: în italiană „Altura” Rocce Insanguinate) este un film dramatic italian, realizat în 1949 de regizorul Mario Sequi, după un subiect propriu, protagoniști fiind actorii Massimo Girotti, Roldano Lupi, Eleonora Rossi Drago și Anna Maria Bottini.

Conținut[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Stanis Archena, după ce a călătorit în lume în căutarea norocului, se întoarce în Altura natală, printre tovarășii tinereții sale. Dar în Altura lucrurile s-au schimbat după plecarea lui Stanis. În sat a ajuns un anume Efisio Barra, un om bogat și fără scrupule, care a cumpărat pământurile și pășunile oamenilor, impunându-și controlul asupra păstorilor. Neavând concurenți, Efisio este capabil să cumpere tot laptele de la păstori, la prețuri foarte mici. Pentru a lupta împotriva acestui monopol, Stanis se pune în fruntea unei mișcări de cooperare. Efisio își trimite oamenii pentru a ataca duba cooperativei, care duce laptele pe alte piețe iar Napoleone, un bătrân sărac, prieten cu Stanis, este ucis în luptă.

Stanis părăsește țara cu intenția de a se întoarce și a-l răzbuna pe cei uciși, imediat ce a adunat dovezi împotriva lui Efisio. Aceasta din urmă, care o curtează pe iubita lui Stanis, Grazia, profită de plecarea iubitului ei pentru a-și dubla insistențele. Grazia, dezamăgită de plecarea bruscă a lui Stanis, decide să-i facă promisiuni lui Efisio de a se mărita cu el. Dar în timpul ceremoniei de căsătorie, Stanis reapare împreună cu părinții săi și Efisio este acuzat de unul dintre foștii săi angajați că a ordonat atacul asupra camionului. Efisio reușește să fugă, dar după o lungă urmărire, este ucis de Stanis.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]