Sari la conținut

Alpsee

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Hotel în ziua de Crăciun a anului 2006
Lacul Alpsee

Vedere de la Castelul Neuschwanstein, cu Castelul Hohenschwangau vizibil în dreapta jos
Administrație
Țară/ȚăriGermania Germania
Zona geograficăOstallgäu, Bavaria
Geografie
Coordonate47°33′04″N 10°43′25″E ({{PAGENAME}}) / 47.55111°N 10.72361°E
Suprafața lacului88 km²[1]  Modificați la Wikidata
Suprafața minimă88 ha
Altitudine813,94 m
Lungimea malului4,7 km
Lungime1,9 km
Lățimea medie1 km  Modificați la Wikidata
Adâncime maximă62 m
Volum24.510.000 m³  Modificați la Wikidata
Localizare

Alpsee este un lac din districtul Ostallgäu al landului Bavaria (Germania), localizat la aproape 2 km sud-est de orașul Füssen (în comuna Schwangau) și la 450 de metri de granița cu Austria. El se află în apropiere de castelele Neuschwanstein și Hohenschwangau, la poalele muntelui Säuling. La aproximativ 400 de metri nord de Alpsee se află mai micul lac Schwansee.

Lacul are un țărm cu lungimea de sub cinci kilometri și o adâncime maximă de 62 metri. El este o populară atracție turistică, având în vedere proximitatea sa de cele două castele și lebedele sălbatice care populează lacul. Sunt disponibile bărci pentru închiriere și există o mare varietate de trasee pentru drumeții în zona învecinată. Un traseu circular se află în jurul țărmului și "Fürstenstrasse" (Drumul Prinților) conduce la Hohenschwangau peste creasta Schwarzenberg și în jos până la Pinswang în Lechtal.

Alpsee este considerat unul dintre cele mai curate lacuri din Germania. Pe malul de sud a fost amenajat un loc de scăldat (Alpseebad).