Ain Al-Basha

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ain Al-Basha
—  sat în Iordania[*] și oraș  —
Map
Ain Al-Basha (Iordania)
Poziția geografică în Iordania
Coordonate: 32°03′36″N 35°49′51″E ({{PAGENAME}}) / 32.06°N 35.830833333333°E

Țară Iordania
Districtele Iordaniei[*]Ayn al-Basha[*][[Ayn al-Basha (district of Jordan)|​]]
GuvernoratGuvernoratul Balqa

Altitudine764 m.d.m.

Prezență online

Ain Al-Basha este o zonă iordaniană care este centrul districtului Ain Al Basha din Guvernoratul Balqa, pe drumul dintre Sweileh și Jerash, și este legat de satul Safout cu tabăra Baqa'a și orașul Al-Salt.

Nume[modificare | modificare sursă]

Pașa este un titlu turcesc care a fost acordat personalului militar superior și celor cu funcții civile înalte, adică șefului sau președintelui. Ain al-Basha a fost numit cu acest nume pentru că Ibrahim Pașa și-a coborât ochii în apa ei în timp ce trecea prin zonă.[1]

Populație[modificare | modificare sursă]

Populația orașului Ain Al-Basha este între 70 - 80 de mii distribuită între mai multe cartiere, cum ar fi cartierul Prince Ali, cartierul Qutaiba, cartierul Al-Balad și Al-Zahra, um Safatin, cartierul Shuwaihi de Vest și cartierul Imam Al-Shafi'i.[2] Are mai multe locuințe, cum ar fi locuințe de dezvoltare urbană și locuințe Qaqish. În timp ce populația districtului Ain al-Basha este de aproximativ 300.000 de locuitori.

Economie[modificare | modificare sursă]

Orășenii depind de locuri de muncă, agricultură și comerț și există 22 (douăzeci și două de fabrici, cum ar fi industria lactatelor, aluminiul, pungile de hârtie, ceramica și producătorii de medicamente.

Clima[modificare | modificare sursă]

Veri calde, uscate, ploioase, ierni reci și perioade blânde de primăvară și toamnă.

Educație[modificare | modificare sursă]

Există o serie de școli guvernamentale pentru ambele sexe de la elementar la liceu și în diferite ramuri academice și 12 grădinițe pentru copii și 9 centre de grădiniță și mai mult de 15 școli private, dintre care cele mai renumite sunt Al Majd, Sama Amman, școli de creativitate și realizare.

Există în apropiere de Ain Al-Basha Universitatea Philadelphia (Iordania) pe drumul spre Jerash și Universitatea Privată de Științe Aplicate în Shafa Badran la est de Ain Al-Basha, în plus față de Universitatea Al-Ahliyya Amman la sud-vest de Ain Al-Basha.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „السياحة في الاردن رحلة تأثر القلوب”. . 
  2. ^ عين الباشا - سواليف (în arabă), سواليف